Флізелінові шпалери: чому люди вибирають цей тип шпалер

Максимально тонкі целюлозні нитки, переплетені між собою в кілька шарів — основа флізелінових шпалер. Щоб додати оздоблювального матеріалу міцності використовуються синтетичні матеріали.

Верхній, декоративний шар може бути зроблений з тієї ж целюлози або ж більш надійного спіненого вінілу. Всі елементи скріплюються воєдино під пресом і виходить одночасно красиве і міцне полотно, яке широко використовується в торгівлі, поліграфії та швейному виробництві. Після нарізування полотна на рулони різної ширини, такий матеріал можна використовувати і для внутрішньої обробки житлових приміщень.

За що слід вибирати бамбукові шпалери

Матеріал не деформується в процесі використання, він стійкий до стирання і розривів, а також добре справляється з впливом вологи. Після нанесення на стіну шпалер з натурального волокна можна не турбуватися про випарювання формальдегідів та інших шкідливих речовин. Флізелін не протистоїть руху повітря крізь себе, таким чином стіни можуть "дихати". Для кухні та ванної кімнати слід вибирати моделі з вініловим покриттям, яке можна мити. Ще одна причина купити бамбукові шпалери — легкий спосіб поклейки. З цією справою зможе впоратися навіть непрофесіонал. Щільна основа шпалер добре маскує нерівності стін

та дрібні дефекти. Такий варіант обробки часто вибирають для дизайнерських інтер'єрів, за рахунок великої різноманітності варіантів малюнків, трафаретів та різних технік декорування. Крім цього, для оновлення інтер'єру часом досить просто пофарбувати шпалери. Їх безпека, практичність та міцність дозволяє використовувати матеріал для дитячих кімнат.

Недоліки флізелінових шпалер

Якщо говорити про виключно целюлозних моделях, то асортимент виявиться мізерним і нудним. Саме вінілове покриття допомагає створити всю різноманітність. Рельєфна поверхня швидко накопичує пил і стає розсадником бактерій. Таке покриття вимагає щоденного прибирання. Після фарбування полотно стає значно міцніше, але його міцність викликає безліч суперечок. Натуральні шпалери коштують дорожче моделей з вініловим покриттям (порівняти ціни). У 2021 році в тренді будуть масивні малюнки на стінах та широкоформатні шпалери, тому моделі на флізеліновій основі з вініловим покриттям будуть дуже затребуваними. Так що не пропустіть нагоду вдало оновити інтер'єр, знаючи всі сильні та слабкі сторони оздоблювального матеріалу.