Як підготуватися до відбілювання зубів

Останнім часом набирає популярність така стоматологічна процедура як відбілювання. Кожен другий сьогодні мріє про білосніжну посмішку. Але не кожен впевнений в правильності свого вибору. Люди розділилися на два клани: одні вважають, що це красиво і безпечно, інші, що відбілювання завдає великої шкоди зубній емалі.

В першу чергу варто звернути увагу на локальне внутрішнє потемніння зуба. Для цього зазвичай вводять активні компоненти всередину пошкодженого зуба. Також на зубах можуть з'явитися флюорозні плями, що теж є показанням для відбілювання. Ну, і найчастіша причина - темні зуби. Ці, та інші проблеми ефективно вирішує процедура відбілювання зубів, яку виконують досвідчені фахівці клініки Deutsch Dent 

Важливо! Процедуру відбілювання потрібно проводити перед реставрацією і пломбуванням зубів, так як штучні матеріали в процесі свій колір не змінять.

Зміна кольору зубної емалі - процедура косметична, але не варто ставитися до неї несерйозно, адже це може зіпсувати якість ваших зубів. Для того, щоб цього не сталося, ось кілька рекомендацій:

  • Консультація з фахівцем. Багато хто любить читати форуми і вишукувати на них варіанти відбілювання в домашніх умовах. Ні в якому разі призначати собі самому засіб для відбілювання не можна! Стоматолог проведе вам повну діагностику ротової порожнини, виявить пошкодження. Нюансів в цій косметичній процедурі багато, тому не лінуйтеся і зверніться в клініку перед її проведенням.
  • Чищення зубів. Ця процедура перед відбілюванням необхідна. Чищення допоможе визначити справжній колір ваших зубів. До того ж вона прибирає зубні камені і наліт, що збільшує дію гелю.
  • Коли карієс усунутий, віддалений наліт і проведена діагностика, необхідно визначити відтінок зубів за шкалою Віта. А потім підбирати спосіб відбілювання.

При правильній підготовці до даної процедури ризик больових відчуттів зводиться до мінімуму, а ефект білизни зубів зростає в кілька разів.
Крім показань завжди є протипоказання, і відбілювання не виняток:

  • вагітність
  • алергія на компоненти складу гелю
  • підвищена чутливість зубів
  • запалення пародонта
  • поганий гігієнічний стан порожнини рота
  • не рекомендується вибілювати зуби особам, які не досягли 17 років

Не слід палити, так як жовтизна дуже швидко повернеться і процедура стане марною тратою часу і грошей.

Типи відбілювання

Відбілювання буває двох типів: офісне і домашнє. Стоматолог допоможе визначити, який спосіб підійде вам, але ми наведемо кілька рекомендацій.

Для офісного відбілювання використовують гелі з 35% вмістом перекису водню. Також в складі гелю багато мінералів і речовин, що прискорюють дію фотонів. Часто активують дію гелю променем вуглекислотного лазера. При взаємодії променя з вищевказаними мінералами виділяється активна речовина, яка проникає в емаль і змінює її природний колір. На ясна наносять спеціальну речовину для того, щоб не залишилося опіків.

У клініках є наступні види зміни природного кольору зубної емалі: хімічне, лазерне, ультразвукове, фотовибілювання і альтернативні варіанти (бондинг і установка вінірів). Після проведення процедури варто на добу утриматися від фарбувальних продуктів: чай, кава, буряк, виноград і т.д.

При домашньому відбілюванні використовуються гелі з низьким вмістом перекису водню. Такий спосіб підійде людям з високою чутливістю зубів. Але варто розуміти, що швидкого ефекту від цього способу не отримати. Капи, залиті гелем, надягають на ніч. А зміни стануть помітними тільки на 4 день після щоденного застосування. Крім кап можна використовувати відбілюючі олівці, смужки і зубні пасти. Але перед застосуванням проконсультуйтеся з фахівцем!

Як довго ваша усмішка буде білосніжною

В середньому у пацієнтів зберігається ефект від процедури від 1 до 3 років. Але і тут є багато підводних каменів: шкідливі звички, стан здоров'я пацієнта, особиста гігієна порожнини рота, частота відвідування стоматологічного кабінету.