Які вибрати карнизи, щоб доповнити інтер’єр квартири

Карнизи — це дуже функціональний елемент, який доповнює домашній інтер’єр. Зазвичай карнизи для штор є не менш важливою деталлю інтер’єру, ніж самі штори: від карнизів залежить, наскільки міцно будуть триматися висячі штори і як вони поєднуватимуться між собою.

Звертайтесь до фахівців

Існує багато видів карнизів, тому важливо знати, на які карнизи слід вішати певні штори і як створити естетичний образ приміщення.

Фахівці компанії «Світ карнизів» (https://mir-karnizov.com.ua/ua/) проконсультують щодо найважливіших аспектів, які слід враховувати при виборі карнизів, і порадять, в яких випадках якому типу карнизів найкраще надати перевагу.

Карнизи: що важливо знати при виборі

Залежно від способу встановлення карнизи для штор можна прикріпити до стелі, бічних стін або стіни над вікном. Для того, щоб створити ексклюзивне середовище кімнати, важливо враховувати різні кольори, стилі, матеріали тощо, а також варіанти карнизів та механізмів до них, які повинні легко адаптуватися до інших частин інтер’єру.

Вибираючи та встановлюючи карнизи, варто звернути увагу на кілька важливих речей.

  • Правильна висота та довжина. Оцініть розміри кімнати, щоб створити ілюзію більшої кімнати з карнизами.
  • Матеріали. Вибирайте тільки міцні карнизи з якісних матеріалів, щоб вони витримували навіть важкі штори.
  • Елементи кріплення. Необхідні деталі в наборі карнизів забезпечать їх легке встановлення.
  • Стилістична узгодженість. Залежно від інтер’єру кімнати, подумайте, які карнизи використовувати: класичні, сучасні, що привертають увагу чи, можливо, зовсім непомітні.

Стельові карнизи створюють враження більшого простору

Стельові карнизи — це карнизи, які кріпляться до стелі. Однією з головних переваг таких карнизів є те, що вони створюють враження більшого простору. З цієї причини стельові карнизи є ідеальним вибором для невеликих кімнат. Оскільки стельові карнизи кріпляться до стелі, вони практично непомітні. Стельові карнизи можна встановлювати над вікном або над цілою стелею. Ще однією перевагою стельових карнизів є те, що вони підходять для підвішування важких штор.

Настінні карнизи — це унікальний акцент в дизайні інтер’єру

Настінні карнизи кріпляться до стіни над вікном. Це класичний вибір, який ідеально пасує до великих приміщень. Вибір настінних карнизів дуже широкий: від класичних до сучасних, від тонких до товстих і дуже яскравих, тому кожен може знайти найбільш прийнятний варіант для своєї квартири. До настінних карнизів можна кріпити різні аксесуари: тримачі для карнизів, насадки, кільцеві затискачі, гачки для штор тощо.