Готелі в Залізному Порту чекають на відпочивальників

Залізний Порт — курорт на узбережжі Чорного моря (Херсонська область), який популярний серед населення України, а також серед росіян, білорусів та молдаван. Раніше туди приїжджали туристи з низьким рівнем доходу та незначними вимогами, однак останнім часом курорт швидко зростає.

Власники отелів провели їх реконструкцію та значно розширили перелік послуг, що надаються. Оскільки нині попит перевищує пропозицію, то варто заздалегідь забронювати номер в готелі в Залізному Порту, скориставшись послугами компанії Travello (веб-сайт http://travello.com.ua/zheleznyj-port/hotels/filter/otel).

Загальна інформація

Курорт розташований між морем і широким степом. Пляжі Залізного Порту — це золотистий пісок з дрібними ракушками. Особливістю цього узбережжя є відсутність бухт, а також глибше , ніж біля Скадовська море. Колір води тут, як і в океані, багатий на аквамарин.

Залізний Порт має одну особливість: увесь приватний сектор знаходиться далеко від моря. А на самому березі розташовані розважальні центри. Неподалік розкинувся Чорноморський заповідник. Для відпочивальників організовують екскурсії до гейзера, солоного озера, до островів Тендра і Джарилгач, до Асканії Нова, до древнього міста Ольвія.

Як дістатися до Залізного Порту

На південь від Херсонської області, де розташований курорт, немає залізничної колії. Влітку від Херсону до Залізного Порту курсує автобус. Час у дорозі — лише дві години. До курорту також можна дістатися набагато швидше (але не набагато дорожче) на таксі.

Відпочинок у Залізному Порту — це весело та цікаво. Самі місцеві жителі називають курорт «Херсонським Лас-Вегасом». І це підтверджують відгуки туристів. Курорт зі жвавим нічним життям нагадує Коблево (Миколаївська область) або Затоку (Одеська область).

Пансіонати, готелі та гостьові будинки

Туристична інфраструктура Залізного Порту постійно розвивається. Зараз навіть не віриться, що у 1950-х роках тут був лише простий радгосп. На п’яти кілометрах узбережжя розташувались біля півсотні пансіонатів та сімейних міні-готелів. У центрі знаходяться висотні будівлі, які було зведено у 80-х роках минулого століття. Вони оточені широкими і тінистими парками. Небагато курортів можуть похвалитися такою територією. Відпочинок у Залізному Порту може бути як бюджетним, так і розкішним. Усе залежить від розташування та комфорту приміщення.

З місць для проведення відпочинку, які рекомендує компанія Travello можна виділити:

  • отель Barhat;
  • отель Aleksis;
  • отель Амалія;
  • отель Aladdin;
  • отель Monte Karlo;
  • отель Афаліна.

Що стосується туристичних баз Залізного Порту, то їх більше двадцяти. Вони є золотою серединою між дорогими пансіонатами та приватним сектором, який залишає бажати кращого в плані комфорту.