Наркоманія: з чого почати лікування

Лікування наркоманії є серйозним комплексом заходів, що передбачає спеціальну медикаментозну і психологічну терапію. Якщо Ви дізналися, що член вашої родини вживає наркотики, не панікуйте!
лікування наркоманії

Перш ніж робити які-небудь кроки, проконсультуйтеся з з фахівцями в галузі наркозалежності, які допоможуть вам виробити грамотну стратегію спілкування з людиною, що страждають від наркотичної залежності, і «підштовхнути» його до лікування. Вони допоможуть вам переконати наркозалежного відвідати консультацію досвідченого психолога, після чого він сам прийме рішення лікуватися.

Особливості поведінки людини з наркозалежністю

Наркомана можна порівняти з дитиною, яка відмовляється від супу і вимагає солодкого. Ви вмовляєте дитину, намагаєтеся хитрувати, викручуватися, домовлятися, змушувати. І дитина, в свою чергу, також використовує всі доступні йому в її віці методи маніпуляції - хитрує, вередує, робить наперекір.

Але якщо дитину в силу її наївності й недосвідченості можна змусити з'їсти ненависний їй суп, то наркоман - це набагато хитріша і вивертка людина, яка може обдурити вас.

Що робити, якщо людина, що страждає від залежності, не хоче лікуватися

Багато наркозалежних не бажають лікуватися, бо впевнені в тому, що можуть «кинути» самостійно. Як переконати близької людини звернутися за допомогою до фахівців?

  • Ні в якому разі не погрожуйте! Лікування та реабілітація повинні проходити усвідомлено. Спілкування з наркозалежним має бути рівним і виваженим. Чинячи тиск на близьку людину, хвору на наркоманію, ви ризикуєте озлобити її. Не погрожуйте, не наполягайте на лікуванні, тримайтеся з хворим рівно і спокійно.
  • Поясніть, що він сам буде вирішувати, лікуватися йому чи ні. Переконайте залежного просто отримати консультацію  фахівців, довірте справу професіоналам. Профілактика наркоманії дозволяє запобігти рецидивам і повернення хворого до вживання наркотичних засобів і психотропних препаратів.
  • Зрозумійте, що вам теж потрібна допомога! Співзалежність - це самостійне захворювання, що формується у членів сім'ї залежної людини (алкоголіка чи наркомана). Співзалежність - це дзеркальне відображення залежності. У той час як залежна людина думає про алкоголь, наркотики або ігрових автоматах, думки її дружини, матері, подруги, сестри, брата так само нав'язливо спрямовані на можливі способи контролю над його поведінкою в усіх сферах життя, тому вам необхідно звернутися до психолога або в групи допомоги.

Найголовніше в момент розуміння факту залежності свого родича - спокій при прийнятті рішень. Наркоманія, як і алкоголізм - це не вирок. Сучасні підходи і повноцінне лікування гарантують високу ймовірність одужання при будь-якому типі залежності.

Наркологами успішно лікуються, як «легкі наркоманії» - гашишизм, залежність від спайсу та інше, так і «важкі наркоманії» - залежність від героїну, кодеїну, ефедрину. Від того, яку психоактивну речовину вживає людина - багато в чому залежить тактика і прогноз.

По посиланню лечение наркотической зависимости украина Киев ви дізнаєтесь про діяльність реабілітаційного центру "Источник" де  використовуються найпередовіші і найефективніші методи діагностики і лікування наркоманії.