Секрети бюджетного ремонту

Оновлений інтер’єр спроможний не тільки підвищити рівень комфорту, а й кардинально змінити атмосферу. Навіть при обмеженому бюджеті є можливість здійснити оздоблювальні роботи так, щоб внутрішній простір виглядав дорого. Дізнайтесь тонкощі бюджетного ремонту, ознайомтесь з порадами дизайнерів, які дозволять змінити інтер’єр оселі, зробити його оригінальним і при цьому не витрачати багато грошей.

Стеля

При виборі матеріалів для оздоблення стелі враховуйте рівень їхньої практичності та експлуатаційної надійності. Оптимальним варіантом є використання натяжного полотна. З першого погляду вартість може здатися не бюджетною. Але при такому виборі виключається необхідність проведення підготовчої роботи, закупівлі матеріалів для шпатлювання, вирівнювання поверхні. До того ж натяжне полотно – це гарантія високої естетики стелі протягом багатьох років. Матеріал витримує важкі випробування, у тому числі затоплення квартири сусідами зверху.

Існують і інші цікаві та практичні варіанти оздоблення стелі. Той, хто купить шпалери на флізеліновій основі для стелі, ніколи не пошкодує. Поверхня буде виглядати стильно й охайно. Рельєфна структура приховає дрібні нерівності.

Стіни

Відмовтесь від шпалер з великим принтом. Для підгонки зображень виникне необхідність купувати рулони з великим запасом, що призведе до зайвих витрат. Зупиняйте вибір на полотнах з дрібним малюнком.

Якщо раніше стіни кімнати оформлювали однаковими шпалерами, то наразі в тренді створення акцентних ділянок. Це дозволяє придбати залишки рулонів дорогих матеріалів з великою знижкою.

Прихильники цегляної кладки в інтер'єрі можуть скористатися хитрістю, відмовившись від закупівлі гіпсової плитки. Рельєфну структуру можна створити власноруч.

  • Підготовте вузький малярський скотч, штукатурку та ґрунтівку.

  • Поверхню стін спочатку очистіть від старого покриття, потім обробіть ґрунтівкою.

  • За допомогою будівельного рівня й олівця накресліть контури цеглинок.

  • На намальовані лінії наклейте скотч.

  • Поверх нанесіть штукатурку та відразу зніміть скотч.

  • У разі необхідності згладьте кути мокрою губкою.

  • Пофарбуйте в бажаний колір.

Підлога

При оформленні підлоги доречно віддати перевагу лінолеуму. По-перше, його вартість нижче за інші матеріали. По-друге, його легко укладати навіть новачкам. По-третє, він зносостійкий, не боїться води, протистоїть механічним навантаженням. Через кілька років експлуатації лінолеум не втрачає естетичну привабливість.

Двері

Не слід забувати про дерев’яні елементи в кімнаті. Їхній поганий вигляд зіпсує загальне враження від оновленого інтер’єру. За наявності коштів можна придбати нові двері. У продажу є прості полотна з сосни під фарбування. Їх можна покрити лаком або оригінально розписати.

Якщо бюджет обмежений, відреставруйте старі двері. Спочатку зчистіть старе покриття, скориставшись металевою щіткою. Потім зашпаклюйте нерівності та щілини, обробіть ґрунтівкою та пофарбуйте поверхню. Для невеликого приміщення доречно обрати той самий колір, що й у стін. Таким чином вдасться створити двері-невидимки.