Основні параметри вибору шафи-купе

Сучасна шафа-купе несе на своїх масивних плечах велику відповідальність. Її роль в дизайні кімнати важко переоцінити. Вона може зіпсувати все, а може і все виправити.

Правильно обрана шафа коригує простір: розширює, поглиблює, витягує. Може освіжати і освітлювати, бути яскравим акцентом інтер'єру. Може мімікрувати і злитися з простором, а може заховати за своєю могутньою спиною труби, колони, комунікації, криві стіни, і все решта, що псує внутрішній житловий простір. Власне такі якісні, стильні, функціональні шафи-купе на замовлення пропонує на сайті https://favorit-mebel.com.ua/shkafy-kupe/shkafy-kupe-pod-zakaz/ компанія "Фаворит Мебель". До речі, саме зараз ви можете замовити тут меблі зі знижкою до 10%!   

А ми по поличках розкладемо основні параметри, які потрібно врахувати при виборі шафи купе.

Конструкція шафи

  • Пряма шафа - найбільш поширений варіант. Зручний доступ до кожного куточка, зручний огляд вмісту шафи. Правильні форми найкраще вписуються в дизайн кімнати. Шафа може мати від двох до скільки-завгодно дверей. Може займати весь простір від стіни до стіни.
  • Кутова Г-подібна шафа. Така шафа в кімнаті доречна тоді, коли це єдиний прийнятний варіант і потрібна велика місткість. Кутові шафи найчастіше використовуються в гардеробних кімнатах. Пам'ятайте, що доступ до кутового відділенню буде трохи утруднений. Це неминучість будь кутових меблів. Там зручно зберігати рідко використовувану або несезон одяг.
  • Шафа в ніші. Вбудована в нішу шафа може мати двері зовні шафи, які кріпляться до підлоги і стелі. Найчастіше, шафа буває повноцінною, з боковинами і задньою стінкою. Чи можна її робити без задньої стінки, або без корпусу, залежить від багатьох чинників. А саме, розмірів ніші, її кривизни, ваших побажань.

Потрібно також мати на увазі, якщо шафа буде окремо стояти, ви зможете в майбутньому її пересунути в інше місце, або зовсім вивезти.

Корпус шафи купе

Корпус і внутрішнє наповнення шафи робиться з ДСП. Це надійний матеріал, в той же час не такий дорогий і важкий, як МДФ. При бажанні, видимі боковини шафи можна зробити з матеріалу фасаду. Наприклад, якщо двері шафи з пофарбованого МДФ, можна зробити таку ж боковину.

Товщина ДСП 18мм давно стала нормою. На менше просто не погоджуйтеся! Це особливо важливо в такому великому виробі, як шафа. Адже вам не потрібні провисшие полки і ненадійна конструкція. Чи треба говорити, що ДСП повинно бути тільки зарекомендували себе виробників?

Розсувна система

Найпоширеніший варіант розсувної системи - це дві напрямні зверху і знизу, по яких їздять двері. Напрямні всередині шафи, ми бачимо цоколь і периметр шафи.

Якщо шафа в ніші, то напрямні можуть кріпитися до підлоги і стелі. У цьому випадку ми бачимо тільки двері. 

У випадку з підвісними системами нижньої напрямної немає, і двері немов парять в повітрі. Це зручно в шафі-вбиральні, куди можна зайти, не спотикаючись об нижній рівень. Це зручно в міжкімнатних дверях.

Вибираючи матеріал для дверей, вибирайте алюміній. Він міцний і легкий, і може бути різних кольорів. Форма ручки буває відкрита (одностороння), для звичайних шаф. І закрита (двостороння), яка зручніше для гардеробних кімнат.

Приховані розсувні системи: всі механізми приховані за дверима, і зовні ми бачимо виключно панелі дверей. Двері не займають внутрішній простір шафи. Дуже добре підходять для лаконічних мінімалістичний інтер'єрів.