Поради по вибору дивану

Диван - це візуальний і психологічний центр домашнього затишку. В сучасні квартири і будинки дивани купуються не тільки для відпочинку з сім'єю і друзями за переглядом фільмів, але і в якості альтернативи ліжка.

Це особливо важливо, якщо площа приміщення невелика і не хочеться повністю займати її громіздкими меблями. Більшість диванів вирішують цю проблему за рахунок механізму трансформації і легко перетворюються в повноцінне спальне місце.

У цій статті ми розглянемо види диванів, дізнаємося більше про механізми трансформації, матеріали виготовлення, вирішимо, який диван краще для вітальні, чи для спальні, і вже піля цього можна в інтернет-магазині https://divan-max.ua вибрати найоптимальніший для себе варіант. До речі, саме зараз там хороші знижки на більшість моделей!  

Функціональність

Якщо диван призначений тільки для сидіння, купіть модель без механізму трансформації. Потрібно додаткове спальне місце - вибирайте модель з функцією розкладання. Існує багато варіантів таких конструкцій. 

  • Який диван вибрати для вітальні, де можливо розмістити тільки невелику модель? Хороший варіант - диван-акордеон, він трансформується перпендикулярно стіні. Сидіння потрібно підняти до клацання і потягнути на себе. Воно і спинка (з двох частин) утворюють в розкладеному вигляді єдину площину. Модель дає повноцінне спальне місце з маленького дивана. Недоліки: при частій трансформації розхитуються петлі.
  • Викочування. Сидіння висувається вперед, простір, що звільнився між сидінням і спинкою дивана накривається спальним матрацом.
  • Диван з механізмом трансформації Пума. Сидіння дивана переміщається вперед за допомогою спеціального важеля механізму, в простір, що звільнився з підстави дивана автоматично піднімається додаткова спальна секція.
  • Еврокомфорт. Сидіння висувається вперед, в простір, що звільнився опускається спинка дивана.
  • Дельфін. Спинка нерухома. Сидіння також стаціонарне, а з-під нього «виринає» друга частина спального місця (витягується за допомогою спеціальної петлі). Зручний і надійний механізм, часто використовується в кутових диванах. Мінус - відсутність ящика для білизни.
  • Книжка. Сидіння піднімається до клацання, опускається до рівного спального місця.
  • Єврокнижка. У таких моделях використовується дуже простий механізм. Підстава дивана піднімається і витягується на себе. Спинка при цьому розміщується на місце його заснування. Ці варіанти можуть бути забезпечені відсіком для білизни.

Матеріал

Оббивка. Дизайн дивана для вітальні багато в чому залежить від оббивки. Прорахуйте інтенсивність використання виробу, можливість попадання на нього їжі і інших забруднень, доступ тварин. Флок - найбільш бюджетний варіант, приємний на дотик. Він виглядає досить привабливо, але зносостійкість матеріалу низька.

До наступної цінової категорії відносяться мікровелюр, велюр, гобелен. Оптимальний варіант - жаккард. Він стійкий до стирання, вигоряння, легкий у догляді. Краща тканину для дивана в вітальню - шкіра. Вироби з такою оббивкою виглядають естетично і служать довго, але ціна їх висока. Чим більше натуральних волокон високої якості - тим вище вартість.

Наповнювач. Від його пружності і добротності залежить зручність моделі. З занадто м'яких диванів важче вставати (особливо літнім людям). Хороші варіанти - пружинний блок або пінополіуретан. Вироби з глибиною посадкового місця 50-60 см найзручніші. Диван для більш прямої посадки забезпечується подушками або валиками під спину.

Каркас. ДСП - дешевий, але ненадійний матеріал для каркаса, так як він не призначений для великих навантажень. Біліше якісними є конструкції з фанери або металу.