Цікава література для підлітків

Книги для підлітків — література, яка, з одного боку, формує характер і вчить відокремлювати чорне від білого, а з іншого — підживлює буйну фантазію.

На жаль, в 12-14 років людина не хоче читати книги зі списків, нав'язаних шкільною програмою. Їй потрібні «дорослі» пригоди і любовні переживання, про які сама вона давно мріє. Фантастичні історії, пригоди та вражаючі подорожі — цікаві книги для хлопців та дівчат ви знайдете на сайті book24.ua.

У списку сучасних книг є такі, які сподобаються більшості підлітків. Це фантастика в стилі «Персі Джексона» і «Того, що біжить в лабіринті», любовно-драматичні історії, як «Сутінки» і «Відбір». Але сподіваємося, що класику літератури авторства Рея Бредбері і Антуана де-Сент Екзюпері сучасні підлітки також не обійдуть стороною. Ці твори допоможуть розвиватися, пізнавати світ та розширювати свій світогляд.

Книжковий список вийшов великим і ось кілька рекомендацій для початку:

  • Роман «Добре бути тихонею» Стівена Чбоскі допоможе підліткам справитися з депресією, звикнути до нової школи, побороти збентеження та тривожність.
  • «Вино з кульбаб» Рея Бредбері — цікава історія безтурботного літа в компанії підлітка Дугласа з вічнозеленого містечка Грінтауна. В його світі пахне скошеною травою і стиглими фруктами, а перше кохання триває все життя.
  • Хочете одним оком заглянути в чужі секрети? Читайте «Таємний щоденник Адріана Моул» Сью Таунсенд. Ви будете сміятися від душі над ситуаціями, в які потрапляє герой-підліток!
  • «Мартін Іден» Джека Лондона надихне дівчаток і хлопчиків на пошуки покликання всупереч не простим життєвим обставинам.
  • Герой фентезі «Чорнильне серце» Корнелії Функе володіє неймовірним даром. Будь-яка історія, яку він прочитав вголос, негайно оживе! Ця книга допоможе підліткам відчути магію читання.
  • Хочете опинитися в Парижі 60-х років? Вибирайте зі списку роман Жана-Мішеля Генассія «Клуб невиправних оптимістів». Так скромний підліток Мішель Маріні називає свою криївку, повну улюблених книг і фотографій.
  • Міське фентезі «Знаряддя смерті. Місто кісток» Кассандри Клер занурить вас у світ стародавніх рун, протистояння ельфів і перевертнів. Головні герої серії — Сутінкові мисливці — в душі самі звичайні підлітки, яким доводиться захищати світ від зла і страждати від нерозділеного кохання.

Це не весь перелік книг, які можуть бути захоплюючими для підлітків. в будь-якому випадку читання літератури - важливий процес розвитку кожної дитини.