В чому переваги вбудованої техніки

Ультрамодні студії і майстри самоучки можуть запропонувати стільки варіантів, скільки ви можете собі уявити!

Ви можете вибрати від стриманої класики до химерного бароко, від суворого хай-тека до шаленого поп-арту або змішати це все в купу! Що саме ви хочете бачити на вашій кухні, де і як це розташувати — все індивідуально на ваш смак. Ви самі можете все намалювати, а майстри втілять це в реальному просторі.

Така універсальність пояснюється тим, що сучасні виробники побутової техніки розробляють обладнання, яке легко ховається під фасади меблів. Наприклад, встраиваемые холодильники які ви можете знайти на сайті Partner Bosch Siemens, можуть бути великих розмірів але зовсім не помітними на загальному фоні.

Простота догляду 

Чим менше «стирчить» кухонних приладів, тим простіші вони в догляді. У звичайній кухні прибирання займає чимало часу. Потрібно чистити техніку і всередині, і зовні. А у вбудованій кухні всі перемикачі, важелі і кнопочки максимально заховані і їх не потрібно нескінченно протирати. Наприклад, якщо у вас вбудована духова шафа - мити потрібно тільки її внутрішній простір і дверцята.

Також будь-яка господиня знає, яких незручностей доставляє чистка щілин і стиків, куди постійно забивається бруд. А вбудована техніка всіх цих недоліків позбавлена.

Максимум простору

Якщо вважати, що багато місця на кухні не буває, то саме вбудована техніка значно збільшує простір. Це особливо важливо для квартир з невеликими кухнями. При добре продуманому розташуванні у вас не буде порожнього простору. Сучасні дизайнери пропонують компактні варіанти, і те, що раніше не містилося на великій кухні, у них вільно розміщується в стандартній.  

Тиша 

Будь-яка техніка видає звуки, іноді досить неприємні. Але кухонні прилади, заховані за фасади, шумлять значно тихіше.

Недоліки вбудованої побутової техніки

Складність доступу. У разі поломки вбудовану техніку потрібно витягувати. Її не підсунеш, не розвернеш для зручності ремонту, а підібратися до «начинки» приладу буває дуже непросто. Звичайно, ці питання можна вирішити, але сама задача ремонту ускладнюється свободою доступу. Тут порада може бути тільки одна: вибирати надійну техніку і поводитися з нею дбайливо.

Статичність. Вбудована техніка - не для любителів перестановок. Про думки переставити холодильник доведеться забути. Потрібно раз і надовго визначитися, що, де і як має розташовуватися.

Питання складне, тому приділимо йому особливу увагу і дамо кілька рекомендацій. Спочатку бажано визначитися з колірною гамою і стилем кухні. Потім потрібно скласти проект гарнітуру. І це, мабуть, найголовніше, так як переробити, пересунути, переставити потім вже буде вкрай складно.