Садова гойдалка: як правильно вибрати

Будь-яка людина, що знає толк в зручному і красивому відпочинку, розуміє, що гойдалки - не якась дурничка, а функціональний різновид садових меблів, що допомагає добре розслабитися, відчути себе справжнім дачником.

Якщо ви живете в заміському будинку з присадибною ділянкою, то напевно велику увагу приділяєте благоустрою території. Адже після робочого дня так хочеться відпочити на свіжому повітрі, насолоджуючись тишею і довколишньою природною красою, а деревяні садові качелі Rattwood - справжня знахідка для цього! 

Щоб вибрати цей острівець спокою, потрібно розуміти, що садові гойдалки багато в чому відрізняються від тих, що ви звикли бачити на дитячих майданчиках. Перед їх покупкою варто ознайомитися з деякими особливостями, щоб в майбутньому не виникло неприємностей під час відпочинку.

Види садових гойдалок

Найчастіше їх роблять на замовлення, але, звичайно, підвісну лаву з поперечиною можна купити і готову. Наприклад:

Стандартні садові гойдалки

Якщо потрібно швидко упорядкувати дачну ділянку, надати їй обжитий і доглянутий вигляд, то таке рішення найрозумніше. Готові (залишається тільки зібрати) садові меблі витримують вагу двох-трьох чоловік, мають м'які сидіння і часто доповнюється навісом, що захищає від сонця або дощу.

Змонтувати готові гойдалки легко. Набагато важче - вибрати дійсно надійну конструкцію: з цією метою доведеться досконально вивчити гарантійні документи і характеристики вироби.

Гойдалки-дивани

Це розкішний і разом з тим досить комфортний дачний аксесуар. Він володіє широким сидінням з м'якою оббивкою, високою зручною спинкою, дахом, що створює приємну тінь. Гойдалки-дивани доповнюються подушками і пледами, відповідними основним дизайну.

Але найхарактерніша відміннність «підвісного дивана» - у нього невелика амплітуда розгойдування. Швидше, це гамак, ніж предмет для дитячих розваг. Такі, з плавним ходом гойдалки воліють люди похилого.

Крім того, гойдалки для дачі бувають:

  • дерев'яними. Здебільшого це люксові вироби, які коштують набагато дорожче моделей з металу і пластика. Зате їм властива декоративність, самобутність, внаслідок чого вони здатні прикрасити, облагородити, зробити «багатшими» будь-яку ділянку і ландшафт. Садові гойдалки з натуральної деревини - стильне доповнення і до простого дачного будиночка, і до елітної віллі. Їх єдиний мінус - відносно висока ціна. Втім, вартість виправдана, адже крім основної недешевої сировини, виробництво таких гойдалок передбачає використання кріплень і фурнітури з дорогих матеріалів.
  • металеві гойдалки ринок пропонує, можна сказати, в величезному асортименті. Коштує такий товар з металевих труб і ланцюгів на кілька порядків дешевше дерев'яного аналога. Однак і в цьому ряду є вироби класу преміум - ті, що включають декоративну ковку ручної роботи. Природно, подібні гойдалки, зроблені з урахуванням індивідуальних запитів замовника, обійдуться в круглу суму. На відміну від дерев'яних, ковані гойдалки виглядають ажурно, легко, майже невагомо.