Що таке терасна дошка, і її переваги

За останні роки виробники будматеріалів домоглися неймовірних успіхів. Асортимент ринку постійно оновлюється. З'являються товари, які дозволяють втілювати в життя найоригінальніші дизайнерські ідеї.

Але, незважаючи на це, деревина (зокрема терасна дошка) як і раніше залишається лідером продажів в облаштуванні відкритих майданчиків, обробці закритих приміщень і виготовленні меблів.

Особливості терасної дошки

Замовляючи в компанії WOODCITY терасну дошку для обробки фасадів і приміщень, покупці отримують матеріал з відмінними експлуатаційними характеристиками. 

Композитний матеріал, яким є терасна дошка (інша назва декінг), створюється з деревини та спеціальних полімерів. Її можна задіяти для облаштування балконів, веранд, терас. Своє застосування продукція знайшла при впорядкуванні садово-паркових зон, обробці палуб, пірсів, територій біля басейнів і садових доріжок.

Цей інноваційний продукт увібрав в себе всі достоїнства складових компонентів:

  • Деревини. Приємна і різноманітна текстура, теплий і неоднорідний колір, висока екологічність і простота обробки дісталися терасної дошці від натурального дерева.
  • Полімерів. Від полімерів виріб запозичило стійкість до високої вологості, різких перепадів температур, ультрафіолетового випромінювання і процесів утворення цвілі. Плюс зносостійкість і тривалий термін служби.

Саме ці експлуатаційні характеристики роблять полімерну терасну дошку досить затребуваною серед широкого кола споживачів.

Переваги матеріалу

Головними перевагами терасної дошки є:

  • Гнучкість. Декінг в процесі укладання здатний приймати потрібну форму і добре гнеться. Ця особливість дозволяє застосовувати матеріал для обшивки сходів, кутів на балконах і будь-яких декоративних елементів.
  • Довговічність і висока міцність. Дошка, укладена на підлогу, пірс і інші майданчики, завдяки наявності модифікаторів в її складі витримує високі навантаження. Також матеріал зберігає свої первинні властивості при коливанні температур від -50 до +70 градусів Цельсія протягом 50 років.
  • Стійкість до вологи. Завдяки оптимальному співвідношенню деревини і полімерів терасна дошка не вбирає вологу і активно використовується для обшивки лазень, територій біля басейнів, пірсів і причалів.
  • Стійкість до гниття, появи бактерій, цвілі і різних шкідників.
  • Простота монтажу та догляду. Укладання може бути виконано простим обивателем, а для підтримки її зовнішнього вигляду не потрібно докладання особливих зусиль. Досить вчасно протирати поверхню матеріалу губкою або мікрофіброю з миючими засобами.
  • Стійкість до механічних впливів, появи подряпин, плям від побутової хімії.
  • Широкий асортимент кольорових рішень і незвичайний дизайн. Терасна дошка створюється з різних видів деревини із застосуванням композитних добавок, що дає можливість вибрати цікавий відтінок матеріалу.