Для чого потрібні послуги митного брокера

В умовах сучасного світу, коли глобалізація економіки досягла дуже високого рівня, практично кожна велика компанія змушена вести зовнішньоекономічну діяльність.

Незалежно від того, пов'язана вона з імпортом або експортом, неминуче виникає необхідність здійснювати митне оформлення вантажів, а щоб воно відбулось вчасно, без проблем, і зайвих переплат, варто скористатися послугами митного брокера, зокрема на сайті https://imex.kiev.ua/ ви дізнаєтесь про діяльність митно-брокерської компанії IMEX.

Митні брокери на митниці виступають на сторожі інтересів клієнта, а також беруть на себе всі складнощі, які можуть виникнути при переоформленні. Якщо говорити простіше, брокер дійсно виступає посередником між органами митниці з одного боку і перевізником, вантажовідправником чи одержувачем - з іншого.

В обов'язки митного брокера, за які він отримує гонорар від вантажовідправника, вантажоодержувача або автотранспортної компанії, входять:

  • заповнення вантажної митної декларації та просування її через митницю (включає внесення змін, виправлення помилок);
  • аналіз зовнішньоекономічного договору та додатків до нього (контракт може вимагати коригувань при зміні законодавства);
  • оформлення та надання в митницю всіх необхідних додатків до митної декларації (рахунки-фактури, інвойси, специфікації, пакувальні листи, вантажні відомості, сертифікати походження, платіжки про сплату митних зборів);
  • нарахування всіх необхідних митних платежів.

Які ж основні переваги послуг митного брокера?

Збільшення обсягів експортно-імпортних операцій

Стає легше налагодити зовнішньоекономічну діяльність і вийти на нові ринки збуту. Хочете, щоб ваш бізнес процвітав? Для цього необхідно вивести ваш товар на міжнародний ринок. Як правило, процес налагодження поставок трудомісткий тільки на перших етапах, коли необхідно підготувати всю документацію, підписати контракт, узгодити необхідну для митного оформлення форму рахунок-фактур і пакувальних листів, маркування, узгодити прийнятну для транспортування упаковку і т д.

Митний брокер може допомогти з налагодженням процесу поставки, що дозволить вашим товарам без зволікання дістатися до клієнтів по іншу сторону кордону.

Швидке митне оформлення

Від кваліфікації брокера залежить швидкість проведення процедури митного оформлення. Досвідчений фахівець здатний якісно і в стислі терміни виконати всі етапи цієї роботи.

Якщо ви імпортуєте великий асортимент деталей або компонентів, митний брокер забезпечить максимально швидкий процес митного оформлення, що дозволить Вам в найкоротші терміни отримати ваші товари. Забезпечення швидкого проходження товарів через митницю без виникнення затримок, він також виробляє своєчасну подачу документів до митних органів і домовляється про проведення митних процедур з представником органів митниці.

Робота митного брокера полягає не тільки в оформленні Вашого вантажу на митниці, а й у професійній консультації в питаннях зовнішньоекономічної діяльності, допомога в підготовці документів та оперативному вирішенні ситуацій, які в цій сфері діяльності виникають не рідко.

Зниження витрат на поставку товару

Процес оформлення декларацій здійснюється з використанням автоматизованої системи обміну даними з митною службою шляхом електронного декларування. Програмне забезпечення митних брокерів оновлюється разом з постійно змінюваними митними правилами і положеннями при будь-якій зміні в законодавстві.

Багато брокерів використовують вбудовану в програму для оформлення декларацій довідкові бази суміщені з базами даних державних органів такі як: перелік класифікаційних рішень за кодом товару, реєстр торговельних марок - об'єктів інтелектуальної власності та інші. Використання цих інструментів дозволить передбачити ризики, які можливі при зовнішньоекономічних операціях, що дозволить контролювати ваші витрати і тим самим підвищить і ефективність вашого бізнесу.

Мінімізація ризиків затримки товару на митниці

Мінімізація витрат на розмитнення передбачає правильну оцінку ризиків. Митний брокер може вибрати оптимальну схему дій щодо розмитнення вантажу. Він повинен заздалегідь знати про плановану відправку, щоб проаналізувати документи, знайти можливі помилки і був час їх виправити до моменту, як вантаж завантажився і виїхав на митницю.

Такий фахівець стане частиною вашого бізнесу, людиною яка може спрогнозувати виникнення труднощів, які можуть виникнути під час митного оформлення і вирішити їх перш ніж вони стануть проблемами.