Переваги інверторних кондиціонерів

Перший кондиціонер з інверторним керуванням з'явився в Японії ще в 1981 році. Більше 10 років тому виробниками були позначені основні відмінності даної технології, які багато продавців спліт-систем озвучують клієнтам досі. Однак за десятиліття технології змінилися, а поняття про них залишилися класичними.

Обмовимося відразу - звичайно, варто купувати саме інверторне обладнання, зокрема хочеться порадити кондиционер куперхантер, який вигідно можна замовити на сайті cooper-hunter.net офіційного дилера, але багато переваг перед on / off моделями в наш час відносні.

Чим відрізняється інверторний кондиціонер від звичайного

Щоб зрозуміти переваги сучасної технології для початку потрібно розібратися з принципом роботи звичайного пристрою, званого лінійним.

Кліматична техніка лінійного типу працює за принципом включено / вимкнено - після включення пристрій працює, поки температура в приміщенні не досягне заданого рівня, а потім повністю вимикається. Температура приміщення поступово починає підніматися і при досягненні різниці трьох градусів між заданою температурою і фактичною, прилад знову починає працювати. Саме така циклічна зміна температур ставиться в істотний мінус звичайним пристроїв.

У інверторних моделей немає строгого визначення включено / вимкнено - вони працюють безперервно, регулюючи необхідну потужність компресора. Регулювання проводиться завдяки инвертору, здатному перетворювати змінний струм в постійний і, навпаки, при цьому змінюючи його силу.

Інвертор в кондиціонері - це електронний вузол, котрий динамічно міняє напругу, що подається на електродвигун компресора з метою змінити частоту обертання ротора, відповідно кипіння хладогенту не припиняється - виключається високе споживання електроенергії.

Які переваги дає інвертор

Зниження енергоспоживання

  • Відсутні великі стартові струми (необхідні для розгону ротора двигуна.)
  • Не витрачається енергія на вирівнювання тиску в системі. (Для виходу на робочий режим, компресор повинен перекачати до 50% всього обсягу фреону із зони низького тиску в зону високого тиску.)
  • Нема надлишків і втрат холоду. При відключенні компресора тиск у двох зонах - високого і низького тиску вирівнюються через дроселює при цьому вироблений потенційний холод використовується не за призначенням, охолоджуючи вуличне повітря, компресорний відсік і т.д.

Зниження рівня шуму

  • Інвертор працює на дуже малих обертах вентилятора внутрішнього блоку і двигуна компресора, забезпечуючи рівень шуму від 22 до 27 дБА.
  • Відсутні температурні перепади в корпусі внутрішнього блоку, немає теплового розширення матеріалів, а значить немає природних деформацій і потріскувань корпусу.

Висока надійність

  • Зменшується кількість пусків компресора (запуск компресора супроводжується підвищеним зносом через те, що масло в компресорі стікає в картер і перші секунди він працює без змащення).
  • Оптимальна потужність роботи (на відміну від традиційного, який більшу частину часу працює в максимальному (не оптимальному) режимі відчуваючи максимальне навантаження на конденсаторі і випарнику, максимальні швидкості обертання вентилятора, максимальні температури компресора і компресорного відсіку).
  • Захист вашого будинку і побутових приладів (завдяки плавному пуску і відсутності великих стартових струмів знижується навантаження на мережу і нагрів проводів силової мережі).

Знижує ризик простудних захворювань

  • Відсутня перепад температур (перепад температур при використанні традиційного кондиціонера 3-7С, точність підтримки температури інвертором 0,5C)
  • Нема протягів (вентилятор внутрішнього блоку працює на мінімальних швидкостях, охолоджене повітря подається з мінімальною необхідною інтенсивністю)

Робота в широкому діапазоні температур

  • При зміні оборотів компресора забезпечується необхідний тиск (температура) фреону в теплообміннику забезпечуючи роботу інверторного кондиціонера до -10 -15С.
  • Компресор інверторного кондиціонера не відключається і завжди залишається теплим забезпечуючи нормальну температуру і в'язкість масла при низьких температурах