Великі Покоління, Які не Виграли ЛЧ

«ПСЖ» епохи шейхів щороку ставить за мету виграти Лігу чемпіонів, але до минулого сезону стабільно вилітали в чвертьфіналі або навіть раніше, хоча за складом команда повинна була щороку з'являтися як мінімум в півфіналі.

Власники роблять все можливе для перемоги в Європі. Купили і Неймара, і Мбаппе, і не так давно брали перевіреного бійця Дані Алвеса, який буквально притягує трофеї, але і це не допомогло. Але парижани все ще в порядку і мають непогані шанси на перемогу в цьому сезоні. Скористайтеся нашою пропозицією за посиланням для того, щоб вибрати свого переможця Ліги чемпіонів. А сьогодні ми згадаємо про великих поколіннях, які так і не змогли виграти Лігу чемпіонів.

5 місце « "Валенсія" 1999-2004

Поступаючись за якістю складу іншим грандам, та команда Купера перемагала за рахунок фізики, тактичної виучкою і синхронністю дій. Вони грали від оборони, в атаку вибігали моментально. Попереду творив Гаїска Мендьєтта, тільки йому дозволялося імпровізувати, а інші грали гранично строго і це давало результат. У першому ж сезоні при Купері навесні 2000-го року вибили в плей-офф чемпіонський «Лаціо» і розірвали вдома «Барселону» з рахунком 4:1. Фінал був з ще одним іспанським грандом-мадридським «Реалом» і там, на жаль, не вдалося реалізувати план на гру. На наступний рік «Валенсія» знову дійшла до фіналу найпрестижнішого клубного турніру, де була справжня дуель двох кращих на той момент воротарів Європи – Кана і Каннісареса. Матч дійшов до серії пенальті, де точніше була «Баварія».

4 місце «Динамо Київ» 1997-2000 і «Спартак Москва» 1989-1991

Червоно-білі били кращі клуби Європи в сезоні 90/91. У півзахисті у москвичів грали Шалімов, Мостовий і Карпін, якому Романцев доручив бити перший післяматчевий пенальті в 1/8 фіналу з «Наполі» Марадони, хоча йому тоді було всього 21 рік. У чвертьфіналі «Спартак» вибив чинного чемпіона «Реал» і тільки в півфіналі «Спартак» був зупинений найсильнішим за складом «Марселем».

Київське «Динамо» було ще ближче до трофею. Під керівництвом Лобановського в середині 90-х клуб перетворився на велику силу в Європі. Вони громили вдома і в гостях Барселону Ван Гала із загальним рахунком 7:0, а в наступний рік вони вибили в плей-офф мадридський Реал і мало не впоралися в півфіналі з «Баварією». Київці грали на рівних з фаворитом турніру і були за крок від фіналу, але трохи не пощастило.

3 місце «Ювентус» 2011-2018

«Ювентус» в середині 10-х був відмінною командою: сплавом молодості і досвіду. В середині Пірло з 23-річним дико талановитим Полем Погба, в нападі 23-річний Мората з Тевесом, який після 30 знову знайшов свою кращу форму. У сезоні 14/15 «Ювентус» впевнено пройшов дортмундську «Боруссію», вибив чинного переможця ЛЧ – «Реал», але у фіналі з «космічною» «Барсою» і її тріо МСН нічого вдіяти не зміг. Через 2 роки «Юве» знову дістався до фіналу. По дорозі розгромили «Барселону», пройшли «Монако» з Мбаппе, але у вирішальному матчі поступилися «Реалу».

2 місце «Атлетіко» 2011-2019

Матрацники не виглядали суперклубом, але завдяки тренерському генію Сімеоне всерйоз претендували на велич. У 2014 році «Атлетіко» в плей-офф впевнено пройшли «Мілан», «Барселону» і «Челсі», але у фіналі не дотерпіли буквально кілька хвилин, пропустивши з кутового від Рамоса. На додатковий час сил вже не вистачило. Два роки по тому «Атлетіко» знову дійшов до фіналу, вибивши «Барселону» і «Баварію», але поступилися «Реалу» в серії післяматчевих пенальті. Неймовірно круте покоління «Атлетіко» так і не стало по-натоящему великим.

1 місце «Арсенал» 2000-2006

Той «Арсенал» закохував у себе вболівальників по всьому світу, встановлював рекорди АПЛ, але так і не зміг виграти Лігу чемпіонів. «Каноніри» були сильні у всіх лініях, але їм просто не пощастило. У сезоні 00/01 вони поступилися «Валенсії» через правила виїзного голу, в сезоні 03/04 в чвертьфіналі була справжня битва з «Челсі», де далі пройшли «сині». А в сезоні 05/06 «Арсенал» все ж дійшов до фіналу Ліги чемпіонів, пройшовши «Реал», «Ювентус» і «Вільярреал» і не пропустивши жодного гола в плей-офф. У вирішальному матчі їх чекала "Барса" з Роналдіньо і гра була рівна. Незважаючи на раннє видалення Леманна, «каноніри» вели до 76-ї хвилини, але не вийшло. Підсумок - 1:2. У підсумку Венгер і його непереможний «Арсенал» став справжньою легендою АПЛ, але не Ліги чемпіонів.