Найгірші Заміни в історії Футболу

Сьогодні ми зібрали всі мислимі і немислимі невдачі, пов'язані з футболістами, які або вступали в гру з лавки, або, навпаки, залишали поле, побачивши табличку зі своїм номером.

Не так давно Давид Луїз став героєм безлічі мемів. У матчі з «Манчестер Сіті» бразилець вийшов на заміну на 24-й хвилині за рахунку 0:0. В самому кінці тайму жахливо обробив м'яч, віддавши гольову супернику, а відразу після перерви привіз пенальті, отримавши при цьому червону картку. Давид зробив гру для своїх суперників.

Сьогодні ми зібрали всі мислимі і немислимі невдачі, пов'язані з футболістами, які або вступали в гру з лавки, або, навпаки, залишали поле, побачивши табличку зі своїм номером.

5 місце: Валерій Карпін

Проблеми клубу може принести і гравець, якого знімають з гри. Валера відпахав у складі «Сосьєдада» 87 хвилин в гостях у «Депортіво» і втомлено йшов до брівки, попутно завдяки вболівальників, і раптом побачив перед собою жовту картку за затягування часу, яка стала для нього другою в тому матчі. У меншості «Сосьєдад» не зміг здобути перемогу.

4 місце: Матьє Фламіні

Привіз Матьє Фламіні став апогеєм його жахливого останнього сезону за «Арсенал». «Каноніри» в 1/8 Ліги чемпіонів мінімально поступалися «Барселоні». Вибирайте вашого фаворита Ліги чемпіонів на нашому сайті. І ось на 82-й хвилині замість Коклена Арсен Венгер випускає на кінцівку Фламіні. Проходить хвилина і француз, погано вибравши позицію, не встигає до відскоку і замість м'яча виносить ноги Мессі. Лео забиває другий м'яч з пенальті, 0: 2 і зустріч у відповідь стає лише формальністю. Після такого виступу Венгеру стало остаточно зрозуміло, що продовжувати контракт з Фламіні не варто і через кілька місяців він став вільним агентом.

3 місце: тім Кехілл

Кращий бомбардир в історії збірної Австралії і Екс-зірка «Евертона» догравав свою кар'єру на батьківщині. І ось Дербі: «Мельбурн Вікторі» проти «Мельбурн Сіті», дуже принциповий матч. 37-річний ветеран «Сіті» готується вступити в гру на 85-й хвилині за рахунку 1:1. Тренер явно розраховує за допомогою легендарного гравця вирвати перемогу, але саме в цей момент команда Кехілла пропускає. Боковий суддя фіксує офсайд, але після наради з асистентами, головний арбітр зараховує гол, так як м'яч зрізав у власні ворота захисник, що чітко було видно на повторі. Навіщо весь цей час в суперечці намагався брати участь Кехілл, що стояв біля бровки, не зовсім зрозуміло. Ветеран крикнув судді: «Подивися на великий екран. Це чортовий сором!». Арбітру це явно не сподобалося і він показав ветерану червону картку, не чекаючи, поки він вийде на поле.

2 місце: Ів Іванов

Це був Груповий етап Ліги Європи. «Левскі» приймав вдома «Лілль» і на 83-й хвилині вийшов вперед - 2:1, але за 3 хвилини до кінця господарі, плануючи потягнути час, випустили Іванова. Центральний захисник вже через 14 секунд забив найшвидший автогол в історії єврокубків. «Левскі» втратив перемогу і рівно цих двох очок болгарському клубу не вистачило для виходу в плей-офф.

1 місце: Себастьян Пюйгреньє

Найбільш фатальний вихід на заміну трапився у гравця «Зеніту» Пюйгреньє в 2008-му році. «Зеніт» грав у гостях з «Рубіном». За рахунку 1:2 Дік Адвокаат вирішив трохи перебудуватися і випустив французького легіонера, який чотирма днями раніше дебютував за «Зеніт». Пюйгреньє вийшов на поле на 64-й хвилині і майже відразу програв верхову боротьбу Бухарову – 1:3. А потім, не встигаючи за ривком Бухарова, був змушений відверто звалити нападника, щоб встигнути зробити це до штрафного майданчика. Це був явний фол останньої надії, червона картка і в меншості «Зеніт» вже не мав шансів відігратися. Над Себастьяном стали відкрито сміятися вболівальники, він втратив впевненість у собі. Він ще кілька разів виходив на поле за «Зеніт», але явно нервував і в підсумку вже взимку був відправлений в оренду. Він так і не заграв у Пітері, та й в інших командах виглядав посередньо, хоча до зеніту входив до символічної збірної сезону в Лізі 1. Напевно, якби не той провальний вихід на заміну, кар'єра Пюйгренье могла б скластися зовсім по-іншому.