Найгірші Футбольні трансфери 2010-х років

Мюнхенська «Баварія» проводить майже еталонну трансферну політику в порівнянні з іншими топ-клубами і вже багато років примудряється без великих витрат входити в число кращих команд світу.

Однак влітку 2016 року клуб здійснив одну зі своїх найбільших і ризикованих угод – 35 мільйонів євро за 18-річного хлопця Ренату Саншеша. Незабаром португальця визнали найкращим молодим гравцем Євро-2016. Здавалося, що «Баварія» потрапила в точку. Однак в перший сезон в Німеччині Саншеш був сам не свій: багато помилявся і ніби розучився віднімати м'яч, після чого повністю провалив оренду в АПЛ і був проданий в «Лілль».

Напевно, перехід Саншеша-головне трансферне розчарування «Баварії» за останні роки. Сьогодні ми згадаємо головні трансферні невдачі минулого десятиліття, через які серйозні клуби втрачали гроші і очки, псували собі імідж, а деяким навіть довелося міняти вектор розвитку.

3 місце: Карлос Тевез (Бока Хуниорс => Шанхай Шеньхуа)

За твердженням деяких ЗМІ за аргентинського ветерана китайці заплатили понад 70 мільйонів євро, хоча офіційну суму трансферу не розголошували. Тевез офіційно став найбільш високооплачуваним гравцем світу на той момент з річною зарплатою 38 мільйонів євро. Для того, щоб отримати в подарунок бонус, переходьте за нашим посиланням. Це був дуже дивний трансфер. На той момент Карлос вже догравав у себе на батьківщині і подумував про завершення кар'єри. До того ж у аргентинця важкий характер і він показав його при перших же труднощах адаптації. Він скаржився на клімат, незрозумілі ієрогліфи і навіть не намагався звикнути до китайської кухні. Він просто нічого не їв на клубній базі, поки там не придумали готувати йому на мангалі. Також Тевез не приховував свого презирливого ставлення до китайської Суперліги. Тевез навіть не зміг доопрацювати до кінця свій жирний контракт і через півтора року повернувся на батьківщину, де знову став непогано грати. Після цього випадку в Китаї ввели стовідсотковий податок на трансфери іноземців.

2 місце: Алексіс Санчес (Арсенал => Манчестер Юнайтед)

Моуріньо дуже хотів посилити атаку зіркою, для якої не особливо важлива стрункість системи нападу. Піковий Алексіс підходив під це визначення. Йому був потрібен тільки м'яч і за рахунок своєї енергії, швидкості і техніки він був здатний регулярно загострювати. «Арсенал» вже не міг утримувати гравця, у нього залишалися останні півроку за контрактом, і Венгер спрацював ідеально. Він обміняв вже практично вільного агента в «МЮ» на Мхітаряна, який оцінювався в 35 мільйонів євро. Чилієць мало того, що не додав якості гри «Юнайтед», так ще й роз'єднав колектив. У його відчуженості нові партнери побачили зарозумілість, і багато хто, дивлячись на несвідповідність рівня гри чилійця і його статусу зажадали собі збільшення зарплати. У тому числі і через це зіпсувалися відносини Моуріньо і Міно Райоли, який вимагав такі ж умови для Погба і в підсумку Поль почав залишатися на лавці запасних. Ще одним негативним фактом є те, що Моуріньо повірив в Алексіса і наполягав на його підписанні, розчарував клубне керівництво. Більше Вудворд не довіряв "особливому" в трансферних питаннях. Наступного літа не купив захисників і Жозе провалив сезон, після чого був звільнений.

1 місце: Усман Дембеле (Боруссія Д => Барселона)

Обидва трансфери - у п'ятірці найдорожчих в історії. Француз відмінно відіграв свій перший сезон в Дортмунді. Він вразив усіх своєю швидкістю, технікою і став одним з лідерів команди в неповні 20 років. Потрібно враховувати той факт, що у «Барселонi» в серпні 2017 року відвели Неймара і керівництво клубу на емоціях вирішило терміново відреагувати гучним вхідним трансфером. Усман виявився не готовим до цього фізично. За три з половиною роки він пропустив вже більше ста матчів. Якщо клуб захоче позбутися від гравця в це міжсезоння, то доведеться втратити дуже багато грошей. З Коутіньо зовсім інша історія. Клуб чомусь проігнорував стилістичну невідповідність бразильця «Барселоні». Філіпе-яскравий індивідуаліст. Не дивно, що Коутіньо не заграв у «Барселоні».