Як вибрати сережки по формі обличчя

Багато дівчат не раз стикалися з муками вибору необхідного акценту, який органічно завершить образ. Сережки користувалися популярністю практично у всі епохи і анітрохи не втратили своєї актуальності і в наші дні. Секрет сережок криється в тому, що вони найближче розташовуються біля обличчя, підкреслюючи риси, виділяючи достоїнства і доповнюючи вбрання.

Правильно підібрані великі, чи маленькі сережки , придбані на silverhill.com.ua, допоможуть приховати невеликі недоліки, змоделювати більш чіткий овал обличчя і замаскувати легку асиметрію. Розбираємося, як же правильно підібрати сережки за формою обличчя?

Овал

Овальне обличчя має практично рівні пропорції верхньої та нижньої частини, м'яко закруглену форму і плавні контури. З точки зору живопису овальне обличчя вважається еталоном, тому в ювелірній справі прийнято орієнтуватися саме на нього при підборі прикрас. Те ж саме стосується і біжутерії, оскільки принцип один і той же: щасливим власницям овальної форми обличчя підходять всі види сережок.

Пусети, перстені, сережки висячого і складного дизайну, великі перлинки або кілька сережок відразу - ніяких строгих правил в цьому випадку немає. Єдине, на що варто звертати увагу при виборі крім смакових уподобань, - кольоротип зовнішності, зачіска і обраний look.

Під яскраві, самобутні наряди з різними текстурами, драпіровками і принтами слід вибирати менш помітні сережки, щоб не перевантажити образ в цілому.

Витягнутий овал

Для витягнутого овалу характерний довгий або великий ніс, трохи загострене підборіддя, високі вилиці і вузьке чоло. Для того щоб візуально розширити обличчя і зробити риси більш м'якими, вибирайте сережки-гвоздики середнього розміру, сережки у формі краплі або просто з великим каменем, щоб зробити акцент на лінії скул і щік. А ось довгих і тонких сережок варто уникати, щоб не витягнути обличчя ще більше.

Одна з найбільш яскравих власниць витягнутого овалу - Сара Джессіка Паркер. Згадайте кращі образи Керрі Бредшоу і підбирайте аксесуари з її принципом.

Коло

Широкі вилиці, довжина і ширина обличчя майже рівні між собою, риси закруглені - така форма обличчя називається колом. Сережки геометричного дизайну, довгі або багатоярусні додадуть обличчю відсутню чіткість і злегка загострять підборіддя. Уникайте дрібних намистин і невеликих кілець: вони підкреслюють вилиці і ще більше повнять обличчя. А ось великі кільця прийдуть на допомогу, оскільки в анфас вони позитивно подовжують обличчя.

Прямокутник

Широке обличчя з масивним підборіддям і досить грубими рисами. Для того щоб зробити контури більш ніжними, використовуйте ажурні або невеликі сережки з яскравим каменем, які відвернуть увагу від нижньої частини обличчя. Бісер, пір'я, стрази будуть мати гарний вигляд при легкому макіяжі з акцентом на очі і брови. Уникайте великих кілець, не носіть сережки квадратної і прямокутної форми, а про довгі моделі до підборіддя і зовсім краще забути.

Трикутник

Ця форма обличчя характеризується широким чолом, видатними вилицями і вузьким підборіддям. Основне завдання - розширити нижню частину обличчя, надати їй завершеність. Для цього потрібно злегка звузити і витягнути верхню: сережки-крапельки, ниточки з страз або дрібних каменів, вироби до середини скул або доходять до підборіддя. А дрібні гвоздики і завужені до низу сережки, навпаки, підкреслять асиметрію рис.

Грушоподібне

Округле і важке підборіддя при досить витягнутих рисах. В цьому випадку підходять ті ж принципи, що і для прямокутника: зм'якшуємо риси і вирівнюємо пропорції нижньої частини. Для цього знадобляться тонкі сережки, наприклад пір'ячко або моделі з ворсом, бісерними нитками.

Невеликі пусети візуально трохи розширять вузькі вилиці і усунуть акцент з підборіддя. Уникайте сережок великої форми, не варто носити і надмірно довгі і товсті сережки-підвіски.