Що потрібно знати при виборі демісезонного дитячого одягу

Особливістю клімату нашої країни є чіткий розподіл на чотири сезони. Однак крім цього, виділяють міжсезоння - перехідний період від осені до зими і від зими до весни. Саме в цей час погода відрізняється непередбачуваністю, супроводжується раптовими опадами і пронизливими вітрами.

Для боротьби з її примхами був розроблений дитячий демісезонний одяг, який можна зустріти в колекціях провідних виробників. У цій статті ми розберемо, як правильно вибирати одяг на демісезон для дитини.

Основні параметри

Період міжсезоння відрізняється непростими погодними умовами. Тому, крім легких літніх і теплих зимових речей, в гардеробі дитини повинен бути верхній одяг, здатний впоратися з негодою. Він повинен відповідати таким параметрам, як:

  • Легкість
  • Непродуваємість (стійкість до вітрових навантажень),
  • Водонепроникність (стійкість до опадів),
  • Брудовідштовхуючі властивості,
  • Практичність і невибагливість у догляді.

Всім цим вимогам у повній мірі відповідає демісезонний комплект Рейма, котрий можна придбати в інтернет-магазині Мувік, що є офіційним представником компанії Reima в Україні.

   

Вік

При виборі демісезонного одягу потрібно завжди орієнтуватися на вік дитини. Справа в тому, що в різному віці діти поводяться по-різному.

Малюки до року ще не такі активні під час прогулянок, тому більше часу проводять сидячи в колясці. Саме тому оптимальним варіантом для них є дитячий комбінезон. Згідно відгуками покупців, найбільш зручними є «трансформери» з клепками і замками. Такі моделі здатні перетворюватися з конверта в повноцінний комбінезон. До них в комплект можна підібрати рукавички, пінетки, шапку і шарф.

Діти від року до трьох років вже ходять, тому на демісезон для них краще вибирати звичайні злиті комбінезони. Така модель дозволить малюкові вільно рухатися, а також захистить спинку від вітру і морозу.

Після трьох років дитина вже починає ходити в садок, розважальні центри і по гостям. У цьому віці будуть хороші комплекти з куртки і напівкомбінезона, які можна легко зняти. 

Згідно оглядам постійних покупців, дітям старше шести років краще купувати на демісезон звичайні роздільні костюми з подовжених курток і штанів без лямок. Важливо, щоб:

  • Довжина куртки доходила до середини стегна;
  • Штанини не задирались під час ходьби;
  • Застібки закривалися спеціальними планками для захисту від вітру;
  • Воріт куртки добре закривав шию.

В цьому випадку в таких моделях буде легше пересуватися, їх буде зручніше носити і знімати. Згодом штани можна буде поміняти на джинси або утеплені штани.

Матеріали

На сучасному ринку представлений великий вибір дитячої демісезонного одягу, при пошитті якого використовуються найрізноманітніші матеріали. Однак це не завжди означає, що він відповідає загальноприйнятим вимогам. Багато стикаються з проблемою, коли більш-менш симпатична куртка або комбінезон на демісезон зшиті з невідповідною тканини. Тому, яким би популярним не був бренд обраного комплекту, обов'язково перевіряйте, з чого він зшитий.

Рухливість і допитливість дітей вимагають, щоб демісезонні речі для них виготовлялися з міцних і зносостійких матеріалів. Верхня частина курток, комбінезонів і штанів може бути зшита з таких матеріалів, як:

  • Мембрана,
  • Тефлон,
  • Чек твіл,
  •  Таслан,
  • Дюспо сайрі.

Вони привабливі тим, що здатні відштовхувати бруд і воду, а також добре пропускають повітря, позбавляючи від парникового ефекту і дозволяючи шкірі дихати. Крім того, за такими матеріалами легко доглядати. Навіть найскладніші забруднення з них можна видалити, лише протерши і висушивши поверхню.

Будь-який демісезонний одяг з таких матеріалів повинен бути укомплектований підкладкою високої якості. У цьому плані найбільш кращий фліс. Цей м'який гіпоалергенний матеріал добре зігріває і приємно прилягає до тіла. Якщо опади і заморозки в вашому регіоні трапляються не дуже часто, то на демісезон оптимальним варіантом для дитини стане куртка з тонкої бавовняної підкладкою.

Вимого до утеплювача

Теплоізоляційні властивості дитячих демісезонних речей на кожен день залежать від того, яким утеплювачем вони оснащені.

Якщо малюк більше часу проводить в колясці, то правильніше буде купити для нього пуховий конверт або комбінезон. Активному та рухомого малюкові краще вибрати куртку, комбінезон або іншу річ з утеплювачем з ізософту або холлофайбера. Цікаво, що навіть при високому рівні теплоізоляції такі моделі відрізняються легкістю.