Якою повинна бути ідеальна хімчистка

У кожної хімчистки є свої плюси і мінуси: там де вища якість і відповідальність зазвичай висока ціна; де добре чистять шкіру, не впораються з чищенням килимів; десь застосовується отруйний перхлоретілен, а десь більш безпечний силікон; десь чистять звичайні речі, а десь дорогі, і так далі.

Ідеальна хімчистка зобов'язується не тільки привести в належний вигляд речі, але і забезпечити їх належне збереження. І якщо ви шукаєте місце, де швидко, якісно і без зайвих переплат приведуть в порядок ваш одяг, взуття, килими, пледи, мягкі меблі, постільну білизну, та інші речі, скористайтесь послугами хімчистка Київ Bellissimo.

Загалом, при виборі хімчистки необхідно дотримуватися ряду правил, перерахованих нижче.

  • Не слід здавати річ в випадкову фірму, потрібно попередньо ознайомитися з відгуками клієнтів про її діяльність. З цією метою можна скористатися безліччю вебсайтів, на яких люди залишають свої коментарі з приводу роботи того чи іншого закладу. На особливу увагу заслуговують негативні коментарі - зазвичай вони дуже змістовні і детально характеризують якість послуг, їх вартість та інші найважливіші фактори. Корисно також розпитати своїх родичів, знайомих і колег про що цікавить хімчистці.
  • Необхідно вибрати дві-три хімчистки і побувати в кожній з них з тією річчю, яка потребує обробки. Крім вартості послуг, потрібно поцікавитися з приводу гарантій, що надаються хімчисткою.
  • Треба якомога докладніше дізнатися про використовувані в закладі миючі засоби та обладнанні. Якщо відповіді на запитання будуть невиразними, то краще звернутися в інше місце. Незайвим буде і спостереження за реакцією клієнтів, які отримують свої речі, чи виражають вони задоволення результатом?
  • Всі чеки і бирки від дорогого одягу необхідно зберігати. Вони знадобляться в разі виникнення якихось суперечок. Крім цього, на бирці міститься маса корисної інформації - матеріал виготовлення одягу, допустимість її відбілювання, температура прання і прасування, необхідна кількість обертів на хвилину, яку має здійснювати барабан сушарки та ін.
  • Якщо в хімчистці просять підписати відмову від претензій, то потрібно ретельно вивчити текст даного документа. Зазвичай він оформляється, коли клієнт здає зіпсовану річ. Однак навіть якщо здають річ, що не має дефектів, бажано оформити документ, що описує її первісний стан.
  • Після отримання речі необхідно ретельно вивчити її стан, звернувши при цьому увагу не тільки на можливу наявність плям, але і на ймовірну появу раніше відсутніх дефектів.
  • При виникненні необхідності у відстоюванні своїх інтересів потрібно обов'язково скористатися допомогою юриста і звернутися до місцевого органу по захисту споживчих прав. Якщо збиток речі було завдано хімчисткою, то вона в подальшому компенсує всі понесені клієнтом витрати, включаючи судові витрати.