Як вибрати зручну висоту каблука (для жінок)

Каблуки не тільки витягають силует, а й надають ногам гарний вигляд. Але далеко не кожна жінка може ходити на високих підборах. Адже це не завжди зручно, або не вистачає практики.

Не потрібно впадати у відчай! Тут ви знайдете кращі поради, як ідеально ходити на високих підборах і як підібрати собі найбільш підходящий варіант.

Як вибрати зручні туфлі на підборах

Вашій увазі пропонується кілька порад щодо вибору оптимальної висоти, і як безпечніше на ній ходити. З практикою приходить досвід. Спочатку носіть високі підбори тільки на короткі відстані (будинку або по дорозі на роботу, де ви перевзуватися), щоб звикнути до нового відчуття. Мова йде не про марафони на високих шпильках: мета полягає в тому, щоб ви рухалися природно і впевнено.

Не починайте з дуже високих туфель, оптимальний варіант 3 см. З 9 см ступня занадто вигнута, що неминуче призводить до проблем з рівновагою. Тому ідеальна висота становить від 5 до 6 см.

Жіночі туфлі повинні бути стійкі і ідеально сидіти. Приміряйте високі підбори і зробіть на них кілька кроків: ваша нога не повинна тремтіти, коли ви на неї наступаєте. Якщо при ходьбі вам доводиться занадто сильно згинати коліна, взуття вам не підходить, адже ваша хода буде виглядати незграбною.

Порада для всіх, хто все ще дуже невпевнений при ходьбі на високих підборах: вибирайте красиві туфлі з ремінцями на щиколотці або ботильйони як тренувального взуття. Причина: така форма забезпечує підтримку ніг і більш стійке положення в них. Завдяки цьому ходити на високих шпильках набагато простіше.

Чому одні підбори зручніші за інші?

Вам пощастило, тому що магазини кишать туфлями на широкому каблуці. На стійкій підошві, навіть високій, ви краще тримайтиметеся, і будете ходити в них безпечніше, ніж на шпильках. Крім форми каблука, важливу роль при ходьбі грає і підошва. Вона повинна забезпечувати комфортний вигин стопи, адже ергономічна форма також запобігає ниючій болі.

Якщо ви новачок і просто не можете обходитися без зручних кросівок і суперплоского балеток, тоді не варто відразу хапатися за туфлі на шпильці більше 8 см. Робіть крок за кроком і повільно збільшуйте підйом. Якщо ви маленького зросту, а хочете завжди бути на висоті, ви можете вгамувати свою спрагу за допомогою туфель на платформі, які більш стійкі, ніж хиткі моделі на шпильці, адже у них більше зчеплення з землею.

І будьте обережні: чи не напружуйте щиколотки більше, ніж необхідно! Як можна частіше бігайте будинку босоніж - це розслаблює ноги.

Як визначити висоту каблука?

Каблуки також часто підбираються по фігурі. Пишні жінки вибирають високі підбори, щоб підкреслити силует. Хороший побічний ефект від частого носіння - це підтягнуті м'язи, які надають красиву форму ніг. Привабливі ніжки без вправ - чого ще бажати?

Якщо ви маленька жінка і хочете здаватися вище, тоді шпильки обов'язково повинні бути частиною вашого образу. Загострені туфлі-човники на тонкому каблуці ідеально підходять мініатюрним жінкам, оскільки їх форма також подовжує ноги. Більш зручний варіант туфель і човників: босоніжки на танкетці.

Високі босоніжки виглядають шикарно і можуть миттєво надати оновлений вигляд вашого наряду. Ось чому високі жінки повинні носити підбори, коли їм хочеться. Не дозволяйте «меншим» чоловікам, у яких є проблеми з его, заважати вам насолоджуватися своєю красою.

Невеликий рада для всіх, хто хоче створити ефект меншою ноги: вибирайте взуття з круглим миском або моделі, у яких носок контрастного кольору. Це робить ноги більш витонченими.