Професійні методи очищення каналізації

Завжди і всюди людина прагнула впорядкувати своє житло і полегшити життя своїм близьким. Для цього були створені трубопроводи. Завдяки їм в будинок надходять життєво необхідні ресурси у вигляді газу і води. Використана вода утилізується по каналізаційній системі і надходить в спеціальні водойми для очищення.

Від справності каналізації залежить санітарно-епідеміологічний стан будь-якої місцевості. Втім, у будь-якій системі трапляються збої і для виправлення аварійної ситуації найкраще вдатися до допомоги професіоналів.

Компанія АКВАМАРИН, про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://akvatika.ru/prochistka-kanalizatsii, пропонує свою допомогу в обслуговуванні каналізаційної системи в готелях, офісах, приватних будинках, квартирах і на підприємствах. Ми застосовуємо найсучасніші способи прочищення системи зливу. Для цього в нашому розпорядженні є сучасне обладнання, використання найновіших технологій і багаторічний цінний досвід.

Гідродинамічний метод

Це найбільш щадниий, екологічний, ефективний і сучасний спосіб. У ньому бере участь гідродинамічна прочищувальна машина, яка складається з електродвигуна, товстостінного шланга, форсунки і помпи. Випускаються вони різної потужності, розмірів і призначені для прочищення труб з діаметром 5-100 см.

Струмінь води під тиском 80 - 300 атмосфер, спрямовується по системі трубопроводу і вимиває на своєму шляху засмічення будь-якого походження та навіть крижані затори, які утворилися при морозі. Величина тиску встановлюється в залежності від діаметра труб і їх конфігурації.

Термічний метод

У цьому методі використовується спеціальне обладнання, аналогічне гідродинамічній машини, але вода підігрівається до температури 95-160 градусів. Гаряча вода або пар видаляють жирові засмічення, дезінфікує труби і очищає їх від неприємного запаху.

Цей метод теж вважається найсучаснішим, екологічним, швидким і безпечним. Він використовується для очищення труб з чавуну і поліпропілену. Пластикові труби цим способом очищати протипоказано.

Механічний або ручний метод

Використовується для очищення внутрішніх і зовнішніх каналізацій. Засмічення усуваються за допомогою потужного електромеханічного приладу. Він складається з сталевого троса зі спеціальними насадками, який нагадує йорж. Його направляють в трубу. У неї додатково подається невелика кількість води, для полегшення руху троса і очищення.

Це не дуже екологічний спосіб. В даному випадку можна пошкодити трубу, а також брудниться приміщення через можливі бризок. Це трудомісткий і кропіткий процес, що вимагає досвіду і майстерності.

Хімічний метод

Він використовується для прочищення чавунних і пластикових труб. У цьому випадку застосовуються професійні дієві препарати побутової хімії. Це концентровані кислоти і луги.

Луг застосовують при жирових і мильних засорах на кухні та у ванній кімнаті. Вона усуває наліт на стінках каналізації і ліквідує невеликі засмічення.

Кислоти використовують в боротьбі з органічним сміттям, тому їх застосовують у ванних кімнатах і туалеті.