Дієтологи розповіли про найкорисніші овочі взимку

Буряк, капуста, морква та ріпа є найкориснішими овочами для вживання взимку. У всякому разі, так стверджують лікарі-дієтолог, і радять їх вживати якомога більше.

З точки зору корисності взимку в першу чергу варто відзначити коренеплоди. Це наші класичні овочі - капуста, морква, буряк, ріпа.

Ці варіанти добре досить зберігаються, їх можна використовувати протягом всієї зими, а також частини весни. У них зберігається досить велика кількість вітамінів, і інших корисних елементів. А якщо ви зареєструєтесь на практичні онлайн курси дієтології, то дізнаєтесь більше про ці продукти і інше здорове харчування, навчитесь нашвидкоруч готувати смачні і корисні страви, що суттєво поркращать ваш настрій і працездатність, позбавлять зайвої ваги, зменшать зашлакованість організму. 

Чому саме овочі?

Овочі, на відміну від фруктів, мають значно менше протипоказань, тому рекомендовані до вживання для більшості людей. Тут мова йде про різні захворювання, наприклад цукровий діабет або порушення вуглеводного обміну, де вживання фруктів рекомендується скоротити до мінімуму. З овочами такої проблеми немає, або вона виражена в меншій мірі.

Крім того, взимку фрукти містять значно менше вітамінів, ніж в сезон. Зараз всі фрукти або привізні, або тепличні. Відповідно, вони вже містять в собі набагато менший спектр вітамінів і набагато менший спектр мікроелементів. Тепличні отримують їх з добавок, тобто з добрив. А ті, що вирощені в природних умовах, привозяться з-за кордону в незрілому вигляді, потім дозрівають в коробках.

Найкорисніші каші

А тим часом лікарі-дієтологи склали список найкорисніших каш, які підійдуть для ранкової трапези. За їх словами експертів, гречана каша багата клітковиною, вітамінами Е, РР, В1, В2, а також фолієвими і органічними кислотами. Ця страва називають одним з найбільш корисних для сніданків. Фахівці рекомендують їсти гречану кашу як дорослим, так і дітям.

Рисова каша не викликає алергії. У рисі міститься багато вітамінів групи В і PP, тіамін, каротин, залізо, цинк, йод та інші мікроелементи, необхідні для нормальної роботи організму. Крім цього, рисова каша - джерело незамінних амінокислот.

На третьому місці опинилася вівсяна каша. За словами лікарів, ця стрва багато клітковиною, білками, вітамінами С, А, РР, Е і групи В, магнієм, фосфором, фтором, кальцієм, калієм і нікелем, корисними для організму. Експерти відзначають, що вівсянка нормалізує кислотність шлунка і очищає організм.