Boston Dynamics і OTTO Motors показали роботизований склад майбутнього

Компанія Boston Dynamics, котра по праву рахується світовим лідером в області мобільних роботів-маніпуляторів, і OTTO Motors, розробник промислових автономних мобільних роботів (AMR), нещодавно продемонстрували автоматизований склад майбутнього, всі роботи на якому здійснюються без людської фізичної праці.

На відео показано, як логістичний робот Handle компанії Boston Dynamics переміщує коробки на піддон складського робота AMR OTTO в випробувальної зоні розподільного центру.

Boston Dynamics оголосила про створення Handle в минулому році. У компанії заявили, що робот стане вельми корисний в роботі на складах і може стати елементом їх автоматизації в майбутньому. Звичайно ж, на складі майбутнього ніяк не обійтись і без сучаснгих ефективних навантажувачів, а такі пропонуються на сайті https://www.tekmanforklift.com.ua/ дилерського центру TEKMAN.

Робот Handle оснащений системою комп'ютерного зору Pick, за допомогою якої він розпізнає необхідні ящики на полицях і орієнтується в просторі. Як повідомляється на сайті OTTO Motors, випробування Handle вже заверш.ені, і компанії будуть разом працювати над введенням автоматизованих складів і розподільних центрів.

«Ми продовжимо розширювати можливості Handle і оптимізуємо його для роботи з іншими роботами, як OTTO 1500», - розповів віце-президент Boston Dynamics Кевін Бланкспур.

У свою чергу в OTTO Motors заявили, що вже давно працюють над технологією перевезення вантажів по складських приміщеннях, а також в інших промислових умовах. Завдяки співпраці з Boston Dynamics компанія зможе застосовувати свої напрацювання в нових сферах застосування, впевнений співзасновник OTTO Motors Райан Гаріелі.

Handle був вперше показаний у відеоролику Boston Dynamics в березні 2019 року. На ньому робот також знімає ящики з вантажем з полиць, а потім перевозить їх до конвеєрній стрічці.

Як пише портал IEEE Spectrum, робот навряд чи буде безпечний для людей, що знаходяться в безпосередній близькості від цього. Через це він корисний тільки в тих умовах, коли неподалік є конвеєрна стрічка і йому не потрібно контактувати з персоналом. Однак таке рішення не стане ідеальним для роботи на складі, тому інженери Boston Dynamics почнуть співпрацю з OTTO Motors - їх роботи зможуть взаємодіяти з Handle.