Поради автовласникам: як збільшити термін служби галогенок

Багато хто стикався з такою проблемою, як поломка автомобільної галогенової лампи. Все через те, що у них дость незначний термін служби.

Виробники кажуть, що лампи працюють тільки 200 - 500 годин. Ці цифри встановлені при перевірки на напрузі 13,2 В.

В автомобілі в бортовій мережі спостерігається 14 В. При такому високому живленні термін служби ламп зменшується в кілька разів. Крім цього при включенні лампи відбувається кратний кидок в холодному стані. Через це лампа перегорає при включенні.

Для того, щоб продовжити життя лампи створили спеціальний захисний блок (БЗЛ). Даний прилад виконує три функції:

  • Знижує напругу на лампі до необхідної.
  • Забезпечує плавний розігрів нитки.
  • Обмежує скачки напруги.

БЗЛ подовжує життя лампи в кілька разів. Через це якщо водій використовує дорогі лампи, то завдяки блоку, він заощадить.

Які ще існують способи збільшити ресурс автомобільних ламп? Якщо поставити лампу в авто з високою бортовою напругою, то довговічність даної лампи збільшитися. Важливо: лампа псується через стрибки напруги. Чим менше їх буде, тим довше протриматися в робочому стані лампа.

Ще одна порада: лампу необхідно включати через пару хвилин, після того як, заробив двигун.

У фари головного світла автомобіля часто встановлюють галогенові лампи розжарювання. В їх колбу закачаний інертний газ з парами йоду або брому під надлишковим тиском. Ці заходи допомагають значно збільшити термін служби автолампи і поліпшити інші її характеристики.

Загалом, існує три види ламп, їх, до речі, можна придбати на https://carlamp.com.ua/products/galogenov%D1%96e-lamp%D1%96. Серед усіх видів, необхідно підібрати таку лампу, яка підійде під марку саме вашого авто.

Лампи зі збільшеним світловим потоком

Завдяки такому виду, водієві їхати безпечніше і комфортніше, тому що вона світить дуже яскраво.

Швидше за все в цей момент багато водіїв задалися питанням, що варто придумати одну універсальну лампу, яка буде включати в себе в три функції, про які говорили раніше. Якщо подивитися характеристики і взяти до уваги фізику, то можна зробити універсальну лампу. Однак, вона не буде галогеновою.

Якщо лампа не пропрацювала навіть обіцяного терміну, то це швидше за все через неправильне підключення. Після того, як самостійно замінили лампу, необхідно про діагностувати автомобіль у електриків, і тільки після цього продовжувати їздити. В іншому випадку, водієві доведеться, дуже багато витрачати грошей і часу на покупку і заміну ламп.

Лампи зі збільшеним терміном служби

У цього виду стандартний світловий потік. Однак, чим вони гарні, у них дуже високий термін служби. Якщо купувати такий вид ламп, вони прослужать дуже довго.

Лампи зі збільшеною колірною температурою

У цих ламп колір виходить білий. Він більш схожий з денним, через це його теж беруть, так як на відміну від інших, він не подразнює очі. Крім цього, такий колір, робить зовнішній вигляд автомобіля привабливим.