Вибираємо коптильню для домашнього копчення

Коптильня не відноситься до числа незамінних аксесуарів домашньому господарстві. Однак якщо ви зважилися на покупку цього пристрою, слід більш детально вивчити це питання, щоб вибрати для себе найбільш підходящий апарат.

Навіщо потрібна коптильня?

Взагалі, копченину всіх видів можна легко знайти на прилавках магазинів. Однак в цьому питанні є кілька АЛЕ, що стосуються якості та смаку покупних виробів:

  • У складі магазинної копченини можуть бути присутніми Е-добавки та канцерогени. Як правило, вони використовуються для збільшення терміну придатності або підсилення смаку. Для організму ці добавки можуть бути дуже шкідливі.
  • Часто копченину з прилавка готують за допомогою шкідливого «рідкого диму» - ароматизатора, який являє собою концентровану суміш (суху або рідку) оброблених продуктів горіння.
  • Найчастіше для приготування магазинної копченини використовують перероблене вторсировину. Продуктові мережі не зацікавлені у втраті прибутку.
  • Це дороге задоволення, магазинна націнка може становити 200 і навіть 300%!

Всіх перерахованих неприємностей допоможе уникнути коптильня (смокер), що пропонується інтернет-магазином https://grillex.od.ua/g86624691-koptilni-smokery, приготовлені з її допомогою страви гідно оцінять шанувальники копченини!

Зараз на ринку багато різновидів на будь-який смак і колір: гарячого або холодного копчення, для будинку або вулиці, стаціонарні або портативні.

Класифікація коптилень

Видів коптильних установок дійсно дуже багато, але умовно їх можна розділити на 2 категорії.

Коптильні гарячого копчення

Головні особливості приготованих таким способом продуктів - яскравий соковитих смак, золотава скоринка, приємний димний аромат і малий термін зберігання. Гаряче копчення зазвичай відбувається при температурах 70-100 ° С протягом 40-80 хвилин.

Коптильня, як правило, являє собою циліндричну або прямокутну ємність, в якій є решітка або деко для викладки продуктів і піддон для жиру. Іноді є піддон для тріски, а іноді вона просто кладеться на дно пристрою. Ємність може бути герметичною з отвором для відводу диму (для будинку) або негерметичной (для вулиці).

Обробка продукту всередині коптильні відбувається за рахунок тліючого диму і високої температури, яка виникає при нагріванні. В першу чергу саме завдяки диму продукт всередині набуває свої найцінніші смакові і ароматичні якості.

Коптильні холодного копчення

Більш складні пристрої, які готують продукти методом холодного копчення: обробка продукту відбувається при температурі ≈30 ° С протягом від 8 годин до 1 доби і більше.

За рахунок чого охолоджується дим? Щоб нагрітий дим встиг охолонути, вогнище з тріскою і коптильну ємність розводять і з'єднують трубкою або шлангом. Дим, проходячи через шланг, охолоджується до необхідної температури і тільки потім потрапляє в коптильну шафу.

Холодний метод копчення вважається більш щадним для продукту. За рахунок того, що копченина не піддавалася високим температурним перевантажень, в них залишаються всі поживні речовини, а самі продукти виходять більш соковитими.

Взагалі є формула, за якою можна вирахувати приблизний час копчення продукту. При середній температурі холодного копчення (≈30 ° С) продукт коптиться зі швидкістю приблизно 1 мм на годину (по 0,5 мм з кожного боку). Відповідно, якщо продукт має товщину 3 см (= 30 мм) час копчення - 30 годин.