5 правил догляду за шкірою взимку

В осінньо-зимовий сезон шкіра міняється не в кращу сторону - стає сухою, стає схильною до запалення, і набуває неоднорідний колір. Розбираємося, чому так відбувається і як це виправити

Мороз і вітер на вулиці, сухе повітря в приміщенні, різкі перепади температури і вологості - все це негативно позначається на стані шкіри. Сухість, почервоніння, лущення псують зовнішній вигляд і додають зайвих років. Щоб пережити опалювальний сезон без шкоди для шкіри, необхідно дотримуватися спеціального зимового догляду.

Всякий раз, коли ви входите в приміщення з вулиці або, навпаки, виходьте, клітини епідермісу переживають так званий термічний шок через різку зміну температури і вологості. Багато фахівців вважають це головною причиною зневоднення шкіри. Крім того, вона страждає через вітер і морозу. Отже, особливу увагу в холодну пору року треба приділити зволоженню і відновленню клітин.

Користуйтеся масками постійно

Взимку рівень вологості на вулиці стає нижче, вода в повітрі (і нашому епідермісі) випаровується швидше, тому шкіра страждає від зневоднення і подразнень. Через це нутрієнтам складніше проникати вглиб епідермісу, що призводить до стягнутості, сухості і лущення.

Фахівці завжди радять після очищення наносити на обличчя зволожуючу маску, так корисні речовини зможуть краще проникнути в шкіру. Найкраще використовувати маски з гіалуронової кислотою і антиоксидантами - їх ніколи не буває забагато.

Натуральні активні інгредієнти ідеальні для чутливої ​​шкіри і в тому випадку, якщо ви не хочете зайвий раз напихати особа «хімією». Вибирайте маски з рослинними екстрактами, наприклад, з екстрактом живокосту, відомого своїми пом'якшуючими і загоюють властивості, ромашки або алое.

Саме зараз інтернет магазин Lady Shop посуттєвим знижкам пропонує маски, та інші ефективні засоби по догляду за шкірою від відомих виробників. 

Поміняйте засіб для очищення шкіри

Здавалося б, все очевидно - чим сухіші і суворіші погодні умови, тим більш щадними повинні бути використані засоби. Через центральне опалення наша шкіра нерідко страждає від зневоднення, і пінисті миючі засоби можуть тільки сильнішими пересушувати верхній шар епідермісу.

Замість регулярного очищення двічі на день фахівці рекомендують вранці просто вмиватися звичайною водою, а звичний очищуючий засіб залишити на вечір. Звичайно, все залежить від типу шкіри, але якщо ви відчуваєте сухість, краще перейти на засіб з більш м'якою, кремовою консистенцією.

Ідеально підійдуть засоби на олійній основі - ті, які при додаванні води перетворюються в емульсію. Вони відмінно справляються з макіяжем, але при цьому діють куди м'якше гелевих аналогів.

Не забувайте про відлущування шкіри

Як правило, ми користуємося ексфоліантами в літні місяці - коли на вулиці спекотно, шкіра постійно потіє і відчуває себе перевантажено. Однак взимку вона потребує цього етапудогляду нітрохи не менше, тому не варто ним нехтувати.

У зимові місяці має сенс трохи скоротити використання ексфоліантів: шкіра стає більш чутливою, тому важливо не переборщити. 

Можливо, ви здивуєтеся, але фахівці рекомендують шукати відлущуючі засоби з рисом в складі. Він діє м'яко, але ефективно, залишаючи після себе оксамитову шкіру без подразнень і сухості.

Захищайте шкіру від UVB-променів

Так, UVB-промені більш активні в теплу пору року (інтенсивність їх впливу на шкіру також залежить від географічного розташування, часу доби і сезону), але це не означає, що взимку їх немає зовсім. Продовжуйте користуватися захистом від сонця з широким спектром, наприклад, кремом з SPF не нижче 30: навіть якщо сонця як такого не видно, UVB-промені все одно надають згубний вплив на дермальний шар шкіри і можуть їх пошкодити.

Проте взимку активність UVB знижується, а це значить, що деякі косметологічні процедури будуть більш ефективні саме зараз.

Попрацюйте над зволоженням

І останній, але аж ніяк не за значенням, пункт - зволоження. При переході з літнього б'юті-режиму на зимовий йому варто приділити особливу увагу - переглянете свій арсенал зволожуючих засобів і додайте ті, які будуть відповідати потребам вашої шкіри.

Комусь навіть найбільш жирні і насичені креми не дають достатнього зволоження, а у когось, навпаки, при використанні зимового догляду шкіра стає більш сальною і виникає проблема закупорених пор. Тому найголовніше - зрозуміти, що потрібно саме вам, і, виходячи з цього, змінювати набір використовуваних засобів.