Особливості і переваги гібридних сортів кукурудзи

Прибуток фермерського господарства по вирощуванню кукурудзи безпосередньо залежить від посадкового матеріалу. І питання - вибрати сорт або гібрид стоїть на першому місці.

Чому вигідно використовувати насіння гібридної кукурудзи?

Гібридні сорти отримують шляхом штучного схрещування батьківських сортів, в результаті яких гібрид набуває властивостей батьківської рослини. Наприклад, один сорт швидше дозріває, другий - має найкращі показники проти шкідників.

В результаті получається гібридне насіння кукурудзи, яке має обидва показники. Використовувати насіння потрібно тільки першого року, наступні можуть не дати того ж результату. Це пов'язано з тим, що кукурудза є самозапильних рослиною.

Основи вибору гібридів

Насіння гібридної кукурудзи має міжнародну класифікацію по ФАО - це час визрівання кукурудзи по днях. Створена вона для того, щоб фермери не плуталися в різних гібридах. Крім ФАО при покупці варто враховувати і те, до якого сорту належить гібрид.

Перед тим як вибрати і купити насіння гібридної кукурудзи, варто звернути увагу на те, в яких кліматичних умовах буде визрівати рослина. Адже ФАО є міжнародною класифікацій, а тривалість світлового дня, температура, вологість може значно відрізнятися в межах навіть одного континенту.

Фахівці рекомендують вибирати насіння гібридної кукурудзи з огляду на параметри, зазначені раніше. Чим вище цифра ФАО, тим довше буде визрівати кукурудза. 

Кожен з гібридних сортів є найбільш підходящим для своєї кліматичної і грунтової зони. Отже, і технологія вирощування може відрізнятися.

Настійно рекомендується перед тим, як закупитися посівним матеріалом від компанії АгроПлант, уважно вивчити всі рекомендації від виробника. Тільки дотримання їх дасть гарантію того, що сорт або його гібрид покаже максимальну продуктивність.

Щороку реєстри поповнюється новими, все більш досконалими сортами кукурудзи. Тому етап підбору посівного матеріалу для висадки - дуже важливий.

Так по стиглості і, отже, по періоду вегетації кукурудзяні сорти та гібриди прийнято ділити на:

  • ранньої стиглості - з періодом вегетації 85 - 105 днів;
  • середньоранньої стиглості - 94 - 120 днів;
  • середньої стиглості - 111 - 125 днів;
  • середньопізньої стиглості - 115 - 128 днів;
  • а також пізньої стиглості - 135 - 140 днів.

Компанія АгроПлант пропонує величезний асортимент насіння гібридів. І це не тільки кукурудза, тут ви можете купити насіння соняшника, і інших культур найвищого гатунку.

Рекомендується робити вибір на користь того чи іншого сорту або гібрида, відштовхуючись від цільового призначення врожаю, від грунтово-кліматичних умов.

Важливо брати до уваги і технологію висадки, збору врожаю. Для створення оптимальних умов для росту і розвитку культури потрібно розуміти фізико-механічні характеристики грунту і потреби гібрида. Хоча на продуктивність кукурудзи і інших сільськогосподарських культур може впливати маса чинників, якість насіння - майже половина успіху.