Дитяча шведська стінка в квартирі: відмінний помічник для фізичного розвитку дитини

Воістину, в дітях ховається невичерпний вулкан енергії! Одного разу біологи провели експеримент: групу професійних спортсменів попросили повторювати всі рухи групи дітей протягом дня. До вечора молоді, здорові, добре треновані люди були повністю знесилені. А діти були так само свіжі і активні!

Одне з головних завдань батьків - спрямувати цю енергію в конструктивне русло, зробити активність дитини корисною, цікавою, а головне - безпечною. Саме для цього і призначений один з найбільш вдалих і улюблених ігрових тренажерів для будинку - шведська стінка для дітей.

Про те, чим же вона хороша, а також про деякі секрети її вибору вам і розповість ця невелика стаття, а на сайті www.wodshop.com.ua/detskaya-shvedskaya-stenka ви зможете вигідно замовити цей ефективний тренажер. 

Чому стінка - шведська?

Шведська стінка - універсальний домашній тренажер для комплексного розвитку спортсмена. Снаряд, подібний шведській стінці, був винайдений ще в XVIII столітті в Німеччині. Але наукове обгрунтування і методику тренувань на ньому придумали саме в Швеції, звідки з середини XIX століття і почалася тріумфальна хода стінки по країнах і континентах. До речі, вправи на цьому тренажері були розроблені на основі давньокитайських оздоровчих методик. 

У чому користь шведської стінки?

Як доведено експертами-педіатрами та фахівцями зі спортивної медицини, заняття на тренажері надають неоцінений лікувально-тренувальний вплив на організм.

  • Боротьба з гіподинамією. Сучасне життя залишає дітям не так багато можливостей добряче порухатися. Особливо це помітно у великих містах, де знайти великий і безпечний дитячий майданчик - та ще задача! Додайте до цього вимушене сидіння вдома під час холодів, погану погоду або епідемії (особливо актуально на сьогоднішній день) - ось вам і передумови до хвороб.
  • Профілактика порушень постави і плоскостопості. Наступаючи на поперечини, дитина не тільки тренує м'язи стопи, але і впливає на безліч біологічно активних точок. Чим не повноцінний масаж на дому!
  • Всебічний розвиток дитини. Заняття на шведській стінці розвивають силу, моторику, спритність і координацію. При цьому активно формуються нервово-м'язові зв'язку, а значить - розвивається мозок, дитина стає розумнішою.
  • Боротьба з напругою і застійними явищами в м'язах. Для старших дітей і дорослих шведська стінка - відмінна річ для розтяжки після важкого дня. І приємно, і корисно!
  • Повноцінна заміна занять в хорошому спортзалі. На шведську стінку можна повісити найрізноманітніше обладнання - від турніка і брусів до боксерської груші або баскетбольного кільця. Тепер отримати заряд бадьорості можна в будь-який зручний час - і абсолютно безкоштовно! Займатися можуть усі члени родини: хороша шведська стінка витримує вагу до 100-120 кг.

Якими бувають шведські стінки?

Попри всю різноманітність моделей розібратися в них не так складно. Тренажери відрізняються:

  • За способом кріплення. Одні моделі кріплять до стіни, інші - монтують між підлогою та стелею за допомогою розпірок. Надійні і безпечні обидва види кріплень, відмінності скоріше залежать від приміщення: снаряд повинен кріпитися до міцної основи, гіпсокартонні стіни і підвісні стелі не підійдуть.
  • За матеріалом виготовлення. Класичні снаряди - дерев'яні, сучасний стиль тяжіє до металу. Розрізняються і покриття: фарба, лак, гладкий або рельєфний ПВХ з різноманітними ефектами (наприклад, масажне або антиковзаюче покриття, т.зв. anti-slip). Всі вони нешкідливі для здоров'я, але для особливих ревнителів екології будинку випускають вироби і з нефарбованого дерева.
  • За розміром, а головне - по висоті. Топові виробники, такі як Kampfer, Midzumi, ROMANA, і інші випускають вироби будь-яких габаритів і висотою до 3 м. Правда, ціна на такі снаряди трохи вища. Але шведська стінка - товар не з дорогих, та й вибір зараз настільки великий, що можна підібрати відмінну модель по цілком осудною ціною.

У чому відмінності від інших тренажерів?

Шведські стінки люблять за явні переваги перед іншими спортивними снарядами для будинку:

  • Це універсальний тренажер, на ньому з однаковим успіхом можна тренувати різні групи м'язів, окремо або разом. Та й навантаження можна дозувати: важко підтягуватися - можна злегка упертися ногою в поперечину; занадто легко віджиматися - повісити обтяження.
  • Більш фізіологічний снаряд. Заняття з вагою власного тіла корисніша за вправи з гантелями або штангою: йде додатковий розвиток м'язів, що відповідають за координацію.
  • Різноманітність. Вибір величезний: від скромних «драбинок» до повноцінних спортмайданчиків з різним обладнанням: турніки, бруси, лави, мотузкові сходи і піратські сітки, скелелази, тарзанки, канати, гойдалки ... Тому виробники воліють називати ці пристрої домашніми спорткомплексами.
  • Елемент гри. У заняттях він є завжди, тому подібні тренажери так люблять діти: трохи уяви - і перед вами буйні джунглі, прямовисні скелі або піратський корабель! Та й дорослим вони подобаються: все цікавіше, ніж штангу тягати.
  • Відмінні споживчі якості. Вироби дуже надійні, екологічні і безпечні, розраховані на навантаження до 120 кг, в них немає гострих кутів. Їх легко перевозити і збирати, а в разі чого - перенести на інше місце: рухливі кріплення можна встановити так, щоб не потрапити в проводку або трубу. Та й місця практично не вимагає: відступ від стіни - всього 8-10 см. До речі, додаткове обладнання (всі ці турніки з тарзанками) можна докупити окремо.