Яку теплу підлогу краще вибрати в дитячу кімнату?

Електричний обігрів підлоги — це можливість ходити вдома босоніж, не боятися появи протягів і місць, куди тепло просто не надходить. Така система відрізняється економічністю і високою ефективністю роботи, тому її можна використовувати не тільки для отримання додаткового тепла, але і в ролі основного опалювального обладнання.

При цьому змінити мікроклімат в будинку легко і просто - достатньо просто поставити нові параметри температури на регуляторі і в результаті знизити або, навпаки, збільшити ступінь нагріву. На відміну від опалювальних систем, що використовують воду в якості теплоносія, довго чекати зміни «погоди в домі» не доведеться. А ось вода в силу її значною теплоємності нагрівається і остигає тривалий період часу.

Вибір нагрівального елементу залежить від типу підлогового покриття і конкретних умов експлуатації. Наприклад, в якості основної опалювальної системи підійде тепла підлога на основі секцій стандартних гріючих кабелів. Їх укладають в стяжку, вони відрізняються надійністю і довговічністю. Під плитку оптимальним рішенням стануть тонкий нагрівальний кабель або нагрівальні мати. Їх можна монтувати в шар плиткового клею. А під ламінат або м'які покриття для підлоги (такі, як лінолеум або ковролін) краще використовувати інфрачервону плівку. Її можна постелити самостійно без жодних «мокрих» робіт. Тобто правильний вибір гарантує отримання найбільш ефективного, зручного в експлуатації і економічного рішення.

Сьогодні купити теплу підлогу в Києві не проблема - широкий вибір систем від різних виробників представлений як в будівельних гіпермаркетах, так і в інтернет-магазинах. Багатьох покупців цікавить: чи існують нюанси використання такого обігріву, коли в будинку є малюки? Давайте розберемося, який тепла підлога краще вибрати в дитячу кімнату.

Яким вимогам повинна задовольняти тепла підлога в дитячій кімнаті

Тепла підлога дозволить створити комфортний мікроклімат в кімнаті малюка, якщо дотримуватися всіх вимог до використання такої системи:

  • Для монтажу в дитячій необхідно використовувати (в разі облаштування стяжки) гріючий кабель із захисним екраном. Більшість провідних виробників пропонують саме такі рішення.
  • Слід віддати перевагу двожильному кабелю. Справа в тому, що при укладанні одножильного кабелю цілісність обох кінців необхідно зводити в одну точку. Через таку особливість рівень електромагнітного випромінювання буде трохи вище в порівнянні з використанням варіанту з двома жилами. Хоча в цілому рівень електромагнітного поля при роботі кабельного обігріву на порядок нижче, ніж від включеної великогабаритної побутової техніки, зайва обережність не зашкодить.
  • В електричної мережі обов'язково повинен бути заземлення.
  • Щоб забезпечити захист від ураження електричним струмом, в щитку необхідно використовувати ПЗВ або диференційний автомат. До речі, діфавтомат допомагає захиститися не тільки від ударів струму, але також в разі короткого замикання або перевантаження.
  • Для економічної роботи системи і зручності зміни мікроклімату в дитячій кімнаті необхідно встановити термостат. Важливо, щоб діти не мали можливості отримати доступ до приладу і поміняти настройки, або вимкнути живлення. Оптимальний варіант - купити терморегулятор, оснащений блокуванням від дітей.
  • Температура підлогового покриття в дитячій кімнаті не повинна перевищувати +26 ° С. Може здатися, що це занадто низька температура, однак вона є цілком комфортною для дітей.