Плюси та мінуси оформлення КАСКО в автосалоні

Крім новенької машини в автосалонах України можна придбати повний набір додаткового обладнання, розширену гарантію і поліс добровільного автострахування КАСКО.

Можливість оформити страховку «не відходячи від каси» приваблює багатьох покупців, які хочуть покінчити з формальностями якомога швидше. Але чи варто поспішати та погоджуватися на пропозицію менеджера?

Плюс №1: швидке і просте оформлення

Ви укладаєте договір КАСКО, поки співробітники автосалону будуть розв'язувати бюрократичні питання і готувати автомобіль до видачі. Безсумнівно, такий підхід зберігає нервові клітини та економить час, який не доведеться витрачати на поїздку в офіс страхової компанії та спілкування з черговим менеджером.

Деякі автодилери замість паперових полісів страхування КАСКО оформляють електронні договори, які можна зберегти в пам'яті смартфона і завжди мати при собі. Наприклад, в мережі Volkswagen, Audi та SEAT при покупці авто своїм коштом можна придбати страховку е-КАСКО від СК «УНІКА», з програмою якої можна ознайомитися на сайті https://uniqa.ua/private/auto/.

Плюс №2: спрощене врегулювання збитків

З настанням страхового випадку власник договору КАСКО зможе привезти документи в будь-який автосалон дилерської мережі та навіть пройти там експертизу. Водій має можливість вибрати автосервіс з найбільш зручним місцем розташування (поруч з будинком або роботою), де, цілком можливо, йому нададуть знижку на послуги.

Важливо: спрощене врегулювання збитків — це «спільна» опція страхової компанії та автосалонів-партнерів. Ви зможете скористатися цим привілеєм, навіть якщо оформите страховку в офісі СК (за умови, що купували авто в автосалоні-партнері).

Мінус №1: обмеженість вибору

Автосалон зазвичай має договори лише з однією-двома або трьома компаніями. І не факт, що страховку, яка підходить за всіма статтями конкретному страхувальнику, зможе запропонувати офіційний дилер.

Мінус №2: відсутність знижок, бонусів і акцій

Страхові компанії для залучення клієнтів періодично проводять різні акції. Це може бути знижка при укладанні другого договору КАСКО або бонус при страхуванні оселі. У салоні подібні нюанси можуть не враховуватися.

Мінус №3: КАСКО та кредит

Нав'язування КАСКО часто трапляються через недосвідченість і незнання покупця про закон прав споживача. Іноді клієнтів запевняють, що страховий поліс для кредиту можна оформити тільки у автосалоні і тільки у конкретній компанії. Однак, це не завжди так. Якщо ви приїхали в салон оформляти кредит, Вам можуть запропонувати обрати і страхову компанію. Важливо, щоб ваша страхова компанія (наприклад, https://uniqa.ua/private/auto/kasko/) була в списку акредитованих компаній банком.