Види підлогомиючих машин для прибирання приміщень

Щоб купити якісну підлогомиючу машину і не пошкодувати про витрачені кошти, варто взяти до уваги особливості приміщення, де передбачається її використовувати.

Якісні швабри пилососи можна замовити в інтернет-магазині.

Підлогомиюча машина

При використанні мережевої машини, пам'ятайте, що радіус її дії завжди буде обмежений довжиною кабелю, включеного в розетку. Така підлогомийки відмінно впишеться в не надто велике приміщення, де досить вільних розеток на різних стінах.  

Серед безперечних переваг мережевої техніки — її більш низька вартість, в порівнянні з акумуляторними агрегатами. Крім того, не потрібно замислюватися про заміну акумулятора, що вийшов з ладу, або покупці додаткового. 

Мережева машина для миття підлоги, як правило, потужніше акумуляторної. Також одним з переваг можна вважати необмеженість за часом збирання.

Акумуляторна підлогомиюча машина

Акумуляторні моделі машин автономні. Їх можна використовувати там, де немає мережі. Відсутність кабелю робить їх більш мобільними, вони впораються з прибиранням захаращених приміщень, там, де кабель ризикує заплутатися або потрапити під щітки. Отже, не пов'язані з роботою поломойки ще і більш безпечні. 

Основний недолік машин для миття підлоги на акумуляторі - їх ціна. А щоб отримати відносну незалежність від заряду батареї при збиранні, доведеться витратитися ще й на змінний акумулятор. Крім власне підзарядки, акумулятори потребують обслуговування. Якщо мова йде про батарею відкритого типу, нею можна користуватися в добре вентильованому приміщенні і не забувати перевіряти рівень електроліту і його щільність. Закрита батарея дорожче, але простіша у використанні.

Розміри і тип управління машин

Вибираючи розмір підлогомийної машини для виробничих приміщень, в першу чергу оцініть прибиральні площі. Зрозуміло, що для невеликих офісних кімнат і для просторих складських приміщень вибір техніки буде відрізнятися. Крім того, якщо планується прибирання на різних поверхах, техніка повинна вільно поміщатися в ліфт.

За способом управління обладнання ділиться на самохідне - воно ж «райдери» або «райдони» - машини, на яких передбачено сидіння для водія зверху; і ті, що штовхаються оператором моделі. 

Райдери зазвичай більш потужні і об'ємні, ними комфортно користуватися на великих площах. Машини, що штовхаються оператором, відрізняються компактними розмірами і більш низькою ціною.