Як одягати дитину на весну-осінь

У міжсезоння вибір одягу для дитини представляє для батьків більше складнощів, ніж в зимовий холод і літню спеку. В цей час погода досить мінлива: то вигляне сонечко, то подує вітер, то замрячть дощ.

Якщо поспостерігати за малюками на дитячому майданчику, всі одягнені по-різному. Одні схожі на багатошарові колобки «в семи одежинах», інші бігають в футболках і легких курточках нарозхрист. Більшість батьків схильні до першого варіанту - перестрахуватися і одягнути дитину тепліше. Обидві крайності недоречні і шкідливі для здоров'я малюка.

Загальні рекомендації щодо вибору одягу

Одягати дитину в демісезонний одяг можна з моменту, коли температура повітря впевнено тримається на позначці нуль градусів. При виборі одягу враховуйте темперамент дитини: рухливих дітей потрібно одягати легше, так як вони активно рухаються і більше пітніють, спокійних - тепліше. Для обох категорій дітей в інтернет-магазині https://polyanka.com.ua/ знайдеться підходящий одяг, що відповідає всім вимогам комфорту, безпеки і естетики, чудові нові колекції 2021 року обов'язково сподобаються як малюкам, так і їх батькам! 

Для повноцінної здорової прогулянки на свіжому повітрі важливо врахувати наступне:

  • Дитина не повинна замерзнути. При виборі одягу можна орієнтуватися на прогнози гідрометцентру і власні відчуття. Дітям до 2-3-трьох років зручно грати в комбінезоні, дітлахам постарше комфортніше в роздільних комплектах (куртках і брюках). Дитячі демісезонні комбінезони, як правило, мають відкритий воріт, тому при мінусовій температурі актуально підчіплювати водолазки або кофти з коміром-стійкою. На випадок різкого похолодання можна захопити з собою теплу кофту або куртку.
  • Малюк не повинен перегрітися і спітніти. Оптимальним варіантом є принцип багатошаровості. При похолоданні або посиленні вітру більш розумно надіти на дитину взяту з собою теплу куртку, ніж знімати її, якщо малюк спітніє.
  • Дитина не повинна промочити ноги. У дощову погоду на малюка потрібно надіти непромокальні чобітки з утеплювачем або високі черевички з мембранної тканини. Куртка, штани і комбінезон також повинні бути виконані з водонепроникної тканини, обов'язково з дихаючими властивостями.
  • Дитині має бути комфортно. Малюк повинен вільно грати в рухливі ігри: легко нахилятися, згинатися, махати руками, стрибати і бігати. Вибирайте одяг з легких еластичних матеріалів, що не утрудняють свободу рухів. Не забороняйте дитині бігати по калюжах і возитися в пісочниці через ризик забруднити одяг. 

Як одягати навесні-восени новонародженого

Для кріхітного чоловічка, що шойно з'явився на світ необхідно придбати конверт. Вибирайте моделі з кріпленнями для розміщення малюка в автокріслі - це дуже зручно. Долоньки маляти можна закрити вилогами. Капюшон і манжети прокладені еластичними гумками.

Орієнтуємося на температуру повітря:

  • Від 0 до -10 градусів. Бавовняний і флісовий сліпи + конверт або комбінезон з утеплювачем (250 грамів). На голову - бавовняний чепчик і тепла шапочка.
  • Від 0 до +7 градусів. Три види комбінезонів: бавовняний, вовняний, утеплений. На голову - в'язана шапочка з зав'язками.
  • Від 8 до 13 градусів. Бавовняний сліп, комбінезон з 40 грамами утеплювача і тонка шапочка, що закриває вушка.

Особливості одягу для дітей від 1 до 3 років

У цьому віці малюки починають активно рухатися, тому одяг повинен бути легким та комфортним. Сьогодні виробники випускають демісезонний одяг з непромокальних тканин з вітрозахисними властивостями. Шви в місцях прострочки проклеюються особливої ​​стрічкою, що захищає від попадання вологи.

  • Верхній одяг. Діти від 1 до 3 років добре себе почувають в утепленому суміжному комбінезоні, що захищає спинку від піддування. Такі костюми не задираються, не сповзають і не утрудняють свободу рухів. Річ має бути зручною для одягання: наявність довгої блискавки, а також липучок, за допомогою яких можна регулювати обсяг. Дуже добре, якщо на комбінезоні або куртці передбачений знімний капюшон. Така деталь не займе багато місця в сумці мами і захистить голову дитини в разі непередбаченого дощу.
  • Шапки. Вибирайте моделі з вушками і зав'язками. Діти дуже цікаві. У пошуку нового вони активно крутять головою на всі боки, тому звичайна шапка буде постійно сповзати і зміщуватися. Найкраще вибрати шапку-шолом, яка забезпечує непродуваемость, захищаючи шию малюка від вітру і холоду. Шолом не звалюються з голови під час рухливих ігор і дуже подобаються дітям і батькам зручністю у використанні. Навіть малюки можуть надіти і зняти їх самостійно. Дитячі весняні шапки снуд поєднують шапку і шарф. Цей варіант подобається і хлопчикам, і дівчаткам.
  • Рукавиці. Довгі до ліктя рукавиці-краги випускаються з непромокальних тканин. У дощову погоду дитина зможе возитися в мокрому піску і запускати по калюжах паперові кораблики. Для сухої погоди підійдуть тонкі флісові рукавички або рукавички (вибирайте моделі на зав'язках або гумках).
  • Взуття має бути водонепроникним, володіючи при цьому дихаючими властивостями. Нога дитини не повинна перегріватися і потіти. Перевагою мембранного взуття є те, що всередині підтримується постійна температура. Дитяче весняне взуття повинне мати на підошві протиковзке покриття. При виборі осінніх чобітків і черевичок віддавайте перевагу виробам на рифленій підошві.