Список обладнання для студії звукозапису

Якщо ви задумаєтеся про відкриття домашньої або комерційної студії звукозапису, то необхідно знати, що варто купувати в першу чергу, а що може почекати.

Сьогодні ми поговоримо про те, з чого варто почати і на що потрібно зробити особливий акцент. Великий вибір товарів вас чекає в інтернет-магазині для музикантів Sound Master за посиланням https://soundmaster.ua/.

Комп'ютер

Вибирайте потужний комп'ютер, який зможе витягнути близько 50 дублів вокалу. При виборі програми відштовхуйтесь від особистих переваг. Ми радимо звернути увагу на Samplitude Pro X3 Suite, так як вона має все необхідне для успішного зведення звуку, а також мастерингу.

Звукова карта

Відзначимо, що звукові карти, які вбудовані в комп'ютер, не підійдуть для професійної роботи. Краще придбати спеціальну карту, яка забезпечить якісний запис вокалу або музичного інструменту.

Мікрофон

До вибору мікрофона варто підійти з усією відповідальністю. Це одна з важливих складових студії звукозапису. Перед покупкою протестуйте його і перевірте, як буде звучати ваш голос.

Монітор

Для правильного звуку озаботьтесь покупкою хороший колонок. Забезпечте себе студійними моніторами, які мають рівну АЧХ. Вибирайте моделі з сабвуфером. Пам'ятайте, що хороший монітор не буде коштувати дешевше 300 $. Студійне обладнання за доступними цінами представлено в магазині Sound Master за посиланням https://soundmaster.ua/zvukovoe-oborudovanie/studijnoe-oborudovanie.

Навушники

Якщо не хочете купувати хороші монітори, приділіть особливу увагу вибору навушників. З їх допомогою доведеться робити мастеринг і зведення.

Предпідсилювач

Потрібен для мікрофона. З його допомогою вдасться збагатити і наситити запис звуку. Він спростить роботу і максимально розкриє всі принади вашого голосу.

Мікшерний пульт

З його допомогою відбувається настроювання балансу, а також панорамування. Дешеві мікшерні пульти будуть вносити в запис шум, а також артефакти.

Звукоізоляція

Подбайте про якісну звукоізоляції, якщо не хочете чути на записі чиїсь клацання або кроки, які буде захоплювати мікрофон. Ізоляцію кімнати можна зробити за допомогою поглинає поролону.

Якщо ви плануєте відкривати комерційну студію, то варто ще докупити деякі важливі інструменти.

Наприклад, не зайвим буде контролер моніторів, який дозволить уважно відстежувати їх роботу. Також придбайте мікрофони різних типів для вирішення різного роду завдань. Для кожного музичного інструменту знадобитися окремий мікрофон. Для комерційної студії краще придбати великий мікшерний пульт, який дозволить записувати кавер-бенди або ударну установку. Ви зможете відразу ж вивести панораму і баланс, що важливо для швидкої і якісної роботи.