Найпоширеніші міфи про зубні вініри

Скільки пацієнтів - стільки й думок про вініри. Одні впевнені, що з їх допомогою швидко і назавжди стануть володарями голлівудської посмішки. Інші скептично ставляться до установки вінірів, вважаючи, що вони не тримаються на зубах або створюють сприятливе середовище для шкідливих бактерій.

Давайте розбиратися, де правда, а де міфи.

Міф 1. Вініри ставлять за один день

Реставрація з використанням вінірів передбачає, як мінімум, два візити до стоматолога.

На першому прийомі лікар оглядає зубну порожнину, визначає, чи підходить пацієнту цей метод реставрації, і робить зліпки з зубів. За цим зліпкам техніки виготовляють накладки, а стоматолог їх встановлює і фіксує на зубах пацієнта під час другого візиту.

У деяких клініках процес займає три візити, тому що на другому прийомі лікар обточує зуби і тимчасово встановлює пластикові вініри. До речі, стоматологія в Києві ДОБРОБУТ гарантує якісне і по доступній вартості встановлення вінірів, імплантацію, протезування, чищення, відбілювання, видалення зубів.

Міф 2. Зуби будуть неприродно білі

Жоден поважаючий себе стоматолог-ортопед ніколи не встановить надто білі зуби своєму пацієнтові. В моді завжди тільки один тренд - природність, і хорошим фахівцям вдається дотримуватися цього принципу, адже палітра відтінків дуже велика.

Міф 3. Вініри можуть в будь-який момент відколотися

Хороші фахівці роблять все можливе, щоб такої неприємності з Вами не відбулося. Найголовніше - це вибір гарного стоматолога, адже дуже багато залежить від правильної обробки зуба.

Оскільки вініри - це дороге задоволення, а значить, має сенс приділити увагу вивченню досвіду і якості роботи обраного стоматолога-ортопеда. Наприклад, лікарі стоматології ДОБРОБУТ левову частку часу приділяють плануванню (фотопротокол пацієнта, вимірювання, робота в спеціальній компютерній програмі), як то кажуть "сім разів відміряй - один раз відріж".

Також перед фіксацією вінірів, крім стандартного протоколу препарування, виконується ретельна обробка поверхні зуба внутрішньоротовим піскоструминним апаратом.

Знаємо, звучить досить складно, але ці процедури гарантують високу якість прикріплення вініра до зуба.

Міф 4. Вініри - це боляче

Сучасні вініри не перевищують товщину в 0,5 мм, а іноді навіть 0,3 мм. Все залежить від конкретної ситуації - скільки власної емалі та дентину є у пацієнта.

У клініці ДОБРОБУТ виготовляють надтонкі вініри, при яких обточування емалі в деяких випадках зовсім не потрібно. У будь-якому випадку лікар використовує місцеву анестезію, тому ніякого дискомфорту пацієнт не відчуває.

Міф 5. Вініри - це просто прикраса

Абсолютно помилкова думка! Адже вініри здатні на більше: виправити форму зубів, підкоригувати положення зубів, змінити колір на більш світлий, запобігти подальшому каріозне руйнування зубів і захистити їх від підвищеної чутливості. Тому, наважуючись зробити собі вініри, Ви "прирікаєте" свої зуби на здоров'я і красу!

Міф 6. Вініри встановлюють на всі зуби

Залишився останній міф, який чомусь дійсно дуже поширений. Це міф про те, що якщо вже і ставити вініри, то це потрібно робити на всі зуби.

По-перше, це недоцільно, так як на жувальних зубах така тонка накладка може швидко пошкодитися. По-друге, вініри - задоволення недешеве, тому зазвичай цілком достатньо встановити вініри на зону посмішки (6-8 зубів).