Зносостійкість мотогуми: визначальні чинники

На довговічність мотошини впливає матеріал, з якого вона зроблена. У складі гумових сумішей знаходяться речовини, здатні продовжити життя покришок навіть при інтенсивному, постійному використанні і складних умовах експлуатації.

Асортимент літніх покришок широко представлений на сайті tireshop.ua/motoshini/letnie/dunlop.

З чого роблять шини?

Внутрішня частина покришок має відмінності, які враховуються при виборі варіанту комплекту. Каркас є силовою частиною покришки, який відповідає за міцність виробу з внутрішнього і зовнішнього боку. При зіткненні з дорожнім полотном, каркас витримує основне навантаження, тому повинен бути міцним.

Міцність каркаса визначається наявність корду, який буває одношаровим і багатошаровим. Нитки корду, зі сталі або полімеру, з'єднуються між собою, що й забезпечує оптимальну міцність виробу. Також є відмінності, що мають значення при підборі.

Для ниток корду використовується наступний матеріал:

  • капрон;
  • віскозу;
  • бавовну.

Найпоширеніший варіант — це сталеві нитки. Інтернет-магазин шин пропонує безліч модифікацій на вибір. Для покупців доступні види покришок з кордом з кевлара — це якісний, але дорогий матеріал.

Каркас і протектор шини з'єднаний брекером або амортизатором. Брекер має властивість підвищувати зносостійкість. Нитки корду в брекері розташовані по діагоналі. Далі розташована поверхню з протектором — це міцна гума з певним візерунком. Протектор також відповідає за довговічність, рівень шуму, вібрації, якість зчеплення з дорожнім покриттям. Бічна частина шини об'єднує протектор з каркасом. Вона має особливе маркування. З торців розташовується борт — твердий елемент зі сталі.

Інтернет-магазин гуми — це ресурс, на якому можна відшукати комплект літньої гуми для будь-якого мототранспорту: кросових мотоциклів, спортивних байків, скутерів, ендуро.

Особливості гумових сумішей

Процес створення мотогуми складний, оскільки залежно від пропорцій змішування гумової суміші, залежить результат. Мотошини мають різне призначення. Тому  необхідно розуміти, в яких умовах і для яких цілей використовується мототранспорт, щоб вибір шин в Києві і Україні був вдалим.

Виготовляють гумові суміші, поєднуючи гумову основу або синтетичні еластомери і спеціальні компоненти.

Суміш буває:

  • оливобензостійкою;
  • термостійкою;
  • кислотостійкою — стійкою до дії лугу та ефіру.

У каталозі інтернет-магазину можна ознайомитися з описом покришок для мототранспорту. Тут докладно розписані переваги кожної моделі, вказана ціна. Товар має оригінальну фотографію і опис. До послуг замовників — професійні консультації персоналу інтернет-магазину.