Сонячний колектор для нагрівання води

Наступного разу, коли ви отримаєте дійсно великий рахунок за електрику або газ, ви можете знов замислитися про альтернативу. Хіба не було б добре, якби ми могли отримати всю необхідну енергію від сонця? Навіть у відносно холодному північному кліматі сонячні системи гарячого водопостачання можуть значно скоротити рахунки.

Типові системи виробляють від 10 до 90 відсотків гарячої води і окуповуються приблизно за 3-10 років (навіть раніше, якщо ви використовуєте їх для чогось на кшталт басейну). Давайте детальніше розглянемо, як вони працюють!

Сонячні геліосистеми нагрівають воду для домашнього використання та комерційних цілей за допомогою енергії сонця. Якщо у вас є частина власності, яка виходить на південь, південний схід, південний захід або навіть захід, ви можете встановити сонячний колектор для нагрівання води.

Види та комплекти сонячних геліоколекторів

Відрізняють декілька видів сонячних водонагрівальних систем, і в кожній системі є додаткові можливості:

Щоб спростити вибір, постачальники зазвичай пропонують готові комплекти сонячних водонагрівачів. Такі комплекти протестовані, для того щоб всі компоненти були узгоджені і добре працювали разом.

Розмір системи

Сонячні водонагрівальні системи розраховуються відповідно до потреб у гарячій воді. Чим більше гарячої води ви використовуєте, тим більше ємність для зберігання і колекторна панель або бак повинні бути. Кількість людей, які проживають у вашому будинку - вірний орієнтир для визначення розміру системи.

Фактичний розмір бака і площа колектора, яка вам потрібна, буде залежати від вашого індивідуального домогосподарства та потреб.

Підсумок

Сонячні колектори можуть бути високоефективними як для приватного домоволодіння, дачі, заміського будинку так і для комерційних організацій: готелів, пансіонатів, будинків відпочинку, басейнів, оздоровчих установ, виробництва, будівельних майданчиків та інш.

Окупність геліосистеми буде залежати від добре підібраного та професійно встановленого обладнання: орієнтовно від 3 до 10 років. Купуйте якісні системи, адже вони прослужать мінімум 35 років.