Переваги кредитування під заставу

Часто, коли не вистачає грошей, доводиться звертатися за позикою. Через негативну кредитну історію або відсутність постійного доходу це може виявитися неможливим. Тоді яким чином можна позичити гроші? Що таке кредитування під заставу? Що можна закласти, щоб отримати необхідні кошти?

Кредит на карту онлайн можна оформити в «Євро Гроші».

Що таке кредит під заставу

При кредитуванні під заставу позика забезпечується цінним предметом. Це може бути:

  • нерухомість;
  • автомашина;
  • комп’ютерна техніка;
  • інша цінна річ.

Оскільки замість отриманих грошей ви віддаєте в заставу будь-який предмет, то в разі несвоєчасного погашення зобов’язання даний предмет застави може перейти у власність кредитора.

На одержання кредиту під заставу можуть розраховувати люди із заборгованістю, без роботи або доходів. Компанії, що надають такі позики, зазвичай не перевіряють вашу кредитну історію.

Також великою перевагою є те, що вам не потрібно надавати довідку від роботодавця (це особливо важливо для безробітних або тих, хто не має постійної роботи).

При цьому предмет застави повинен розглядатися кредитором як досить цінний, і він повинен належати тому, хто планує оформити кредит.

Що може бути заставою для отримання кредиту

Від вартості предмета застави, звичайно ж, буде залежати сума, яку ви отримаєте. Заклавши квартиру, ви одержите більше грошей, ніж запропонувавши як заставу мотоцикл.

Найпопулярнішими видами кредитування під заставу в Україні є:

  • кредит під заставу автомобіля;
  • кредит під заставу нерухомості;
  • позика в ломбарді.

Кредит під заставу автомобіля

Віддавши в заставу автомобіль, можна отримати досить велику суму, але якщо ви не повернете гроші вчасно, то кредитна компанія стане співвласником вашого авто або навіть може забрати його. До того ж переоформлення автомобіля вимагає виконання великої кількості різних формальностей.

Кредит під заставу нерухомості

У разі оформлення кредиту під заставу нерухомості можна розраховувати на більш вигідні умови, ніж при інших видах кредитування. Отримані гроші можна використовувати на різні цілі.

Позика в ломбарді

У ломбарді можна закласти практично будь-яку річ, в тому числі акції або облігації. Ви можете отримати біля 30% від вартості закладеної речі. Але перш ніж зважитися на цей вид кредитування, ознайомтесь з відгуками, щоб знайти найбільш вигідні умови.

Альтернатива для кредиту під заставу

Якщо ви боїтеся брати кредит під заставу або у вас немає достатньо цінних речей для нього, то варто розглянути інші варіанти позики до зарплати.