Правила догляду за норковою шубою

Навіть зшита з найякісніших матеріалів і з дотриманням необхідних технологій шуба з норкового хутра може швидко прийти в непридатність, якщо догляд за нею буде некоректним. Причому досить буквально 2-3 сезонів, щоб цей одяг безповоротно втратив свою красу, витонченість і теплоту!

Норкова шуба - це поєднання розкоші і практичності, особливо якщо мова йде про чудові шуби з норки, пропоновані компанією "Хутро Світ", до речі саме зараз там досить низькі акційні ціни!

Такі вироби володіють дивовижною красою і стійкі до зношування. А якщо власник буде знати, як правильно носити улюблену шубку і доглядати за нею, то річ прослужить довго, залишаючись первісно красивою.

Як носити норкову шубу? Загальні правила

Не носіть сумку на плечовому ремні, щоб хутро норки не стиралося. Бережіть манжети: не допускайте їх контакту з годинником і браслетами.

Не носіть на шубі брошки: шубка хороша і без прикрас, а ось застібка від брошки зашкодить виріб.

Якщо Ви часто їздите в автомобілі, на час тривалих поїздок знімайте шубу і складайте на сусіднє сидіння. В інших випадках, сідаючи на сидінні, підвертайте поділ шуби, щоб ворсинки хутра не м'ялися і не обломлювалися, потрапляючи в мікроотвори тканинної оббивки сидінь. Не вмикайте підігрів сидінь: це псує і хутро, і шкурку, згодом висушуючи її і роблячи ворсинки ламкими.

Шкіра та хутро норки сприйнятливі до будь-якої хімії: намагайтеся, щоб хутро якомога менше стикалося з Вашою шкірою, носіть шийні хусточки. Намагайтеся не допускати попадання на хутро парфумів і аерозолів.

Як зберігати шубу і доглядати за нею?

Норкова шуба створена для холоду, тому не дивно, що найкраще виглядає і «відчуває себе» вона при низьких температурах. Ідеальні умови для зберігання норкової шуби забезпечують спеціалізовані сховища:

  • температура не вище 8-10 градусів;
  • вологість не менше 40%, не більше 65%;
  • регулярне провітрювання
  • відсутність світла.

У домашніх умовах шубу слід зберігати в темній шафі так, щоб вона не стикалася з іншими предметами одягу і стінами шафи.

Вішалка з широкими «плічками» запобіжить провисанню і витягуванню шуби. Чохол для зберігання повинен бути з темної повітропроникної тканини. Добре, якщо він укомплектований так званим «коромислом», яке підтримує матеріал чохла над плічками шуби, не даючи йому лягти на хутро і прим'яти його.

Помістіть в шафу або прямо всередину чохла засіб проти молі (у вигляді пластинок або таблеток). Ні в якому разі не допускайте безпосереднього контакту цього засобу з хутром. Засіб від молі слід оновлювати раз в 4 місяці.

Слідкуйте за тим, щоб температура повітря в приміщенні була не вище 25 градусів.

Перед настанням сезону дістаньте шубку з чохла і кілька днів провітріть її в затемненому приміщенні, щоб розправився ворс і зникли залишки інсектицидів.

Не піддавайте шубу хімчистці занадто часто. Хімічні реагенти руйнівно діють на хутро. Вдавайтеся до хімчистки тільки в разі сильних забруднень і не частіше, ніж раз в 3-4 сезону.

Що робити, якщо...

  • шуба намокла під дощем або снігом: просушіть її при кімнатній температурі вдалині від батарей опалення до повного висихання. Не використовуйте фен або нагрівальні прилади для прискорення сушіння;
  • хутро забруднилося вуличним брудом: просушіть шубу при кімнатній температурі, після чого енергійно струсіть її. При необхідності скористайтеся пилососом, включеним на мінімальну потужність. До речі, варто періодично чистити шубу пилососом від вуличного пилу;
  • на хутро потрапила масловмісна речовина: акуратно розправте забруднене місце на горизонтальній поверхні і присипте його тирсою. Вона адсорбує масло, і приблизно через годину шубку можна буде акуратно пропилососити від тирси;

Дотримуючись цих простих правил, Ви продовжите термін служби і збережіть зовнішній вигляд Вашої улюбленої шубки. А вона буде радувати і зігрівати Вас холодною зимою!