Найпоширеніші міфи про пластикові вікна

Пластикові вікна вже не є якоюсь дивиною і майже в кожному багатоповерховому будинку більшу половину вікон вже замінили на пластик.

Активно осучаснюють і бюджетні організації, такі як школи і лікарні. Скрізь намагаються встановити пластикові вікна і це неспроста, адже всім давно відомо про їх позитивні і вигідні характеристики. Але це у випадку дійсно якісних виробів, на сайті https://wimarco.com.ua/ ви можете замовити в Одесі найвищої якості пластикові вікна у офіційного партнера REHAU компанії ВИМАРКО. 

Незважаючи на популярність вікон з пластика, все ще існують міфи про їх шкідливість і надумані характеристики. Ми пропонуємо розглянути найпопулярніші з них.

Пластик неекологічний

Ті, хто так стверджують, аргументують, перш за все, самою назвою матеріалу. Дійсно, по-науковому це звучить трохи «страшно» - полівінілхлорид. Але люди просто плутають поняття екологічності і натуральності. Так, пластик не водиться в природі, його виробляють в заводських умовах. Але роблять це з дотриманням всіх міжнародних стандартів. І безпека здоров'я людини стоїть в цьому списку на першому місці.

До того ж пластик вже давно використовується в нашому повсякденному житті. Наприклад, вивчіть склад побутових приладів у себе на кухні, і ви знайдете в ньому ПВХ. Але хіба від цього ви перестанете їх купувати?

Ще один аргумент - при виробництві полівінілхлориду до складу додають свинець. Так, це правда, ось тільки кількість металу настільки низька, що він ніяк не впливає на здоров'я людей.

Дерево краще за пластик

Це, дивлячись, з якого боку подивитися. Дійсно, деревина є природним матеріалом, можливо навіть виглядає більш привабливо. Але до переваг пластика можна віднести простоту в догляді. І ось за цим показником він на порядок перевершує дерево, яке, треба сказати, і експлуатується набагато менше за часом, так як має властивість вбирати вологу і підгнивати.

Чим більше повітряних камер, тим краще

З одного боку це дійсно так. Чим більше буде скла в пакеті, тим ефективніший показник теплозахисту. Інше питання, що велика кількість скла не завжди виправдано. Наприклад, в більшості районів нашої країни досить буде встановити двокамерний склопакет, або однокамерний в якому одне скло - мультифункціональне. Головне, пам'ятайте - чим товщий склопакет, тим більше вага виробу і відповідно більше навантаження на стіну.

Пластикові вікна не «дихають»

На жаль, такий висновок роблять, коли бачать запотівання на вікнах. Висновок, треба сказати, помилковий, так як те ж саме можна спостерігати у рам з інших матеріалів: металу або дерева. Справа тут не в тому, з чого зроблений профіль, а наскільки щільно вікно прилягає до стіни. І до речі, якщо скло не потіє, значить, ніяких щілин і прихованих зазорів немає. А ось в зворотному випадку є над чим замислитися.

ПВХ однотипний

Дехто ставить в провину пластиковим вікнам, що вони мають тільки стандартну прямокутну форму і білий колір. Це в корені невірно, просто такий варіант склопакета ми бачимо найчастіше. При бажанні ж пластику можна надати абсолютно будь-яку форму (круг, трикутник, арка, багатокутник і т.д.). А для зміни кольору можна використовувати, наприклад, ламінування вікон або забарвлення пластика в масі.

ПВХ-вікна дорогі

Це взагалі смішно! Люди, які так говорять, швидше за все ніколи не цікавилися предметом, і не заглядали в прайс-листи. Пластик на сьогодні найдоступніший матеріал, який коштує набагато менше тієї ж деревини. Плюс його легше монтувати, тому послуги з установки коштують дешевше.

Довіряти тільки західним виробникам

Ще років 10 тому це було б чистою правдою. Наприклад, європейські компанії мають найбагатший досвід у виробництві пластикових вікон. Але сьогодні галузь настільки розширилася, що з'явилися цілком конкурентоспроможні українські компанії, чия продукція нітрохи не гірше західної. Плюс, такі фірми орієнтовані саме на внутрішній ринок і враховують кліматичні умови нашої країни.