Основні правила споживання суші

Популярність японської кухні постійно зростає, що пов'язано з її унікальним смаком і використанням корисних інгредієнтів. Однак любов до суші змушує нас дізнаватися секрети правильного вживання цієї смачної страви.

Знаючи, як правильно їсти суші і роли, ви не соромлячись зможете не тільки ласувати ці японські смаколики в ресторанах, чи суші-барах, а й замовляти улюблене частування на дім. А замовити доставку суші в Калуші ви зможете на сайті https://osama.com.ua/kalush, «OSAMA» - це завжди смачно, корисно, швидко і по доступній вартості!

Отож, експерти підготували для вас кілька порад, які розкажуть, як правильно їсти суші.

Їжте суші цілком

Дуже важливо, щоб ви їли суші цілком за один раз. В Японії вважається відсутністю культури, якщо людина відкушує шматок суші, а потім кладе його назад на тарілку. Тому ви повинні остерігатися цієї помилки. Якщо ви не можете розжувати весь шматок, ви можете відкусити його, а інше залишити на пальцях або паличках для їжі. Однак з'їжте другу частину суші якомога швидше.

Також пам'ятайте, що всі інгредієнти суші в поєднанні один з одним, васабі та соєвий соус створюють смак, який ви так цінуєте в японській кухні. Повільне відкушування дрібних шматочків може порушити бажаний склад.

Правильний порядок вживання суші:

  • спочатку почніть з сашимі, так як вони мають дуже тонкий смак;
  • друга закуска буде маки - в цьому випадку довге очікування негативно позначиться на консистенції водоростей норії;
  • закінчіть трапезу з норі - почніть з шматочків з нежирної риби, потім дістаньте більш жирні.

До речі, всі ці і інші види суші і ролів ви зможете замовити на сторіці OSAMA в Інстаграмі.

Як потрібно їсти суші з соєвим соусом, васабі і імбирем

Найчастіше суші у нас їдять так: в соєвому соусі розводять васабі, потім занурюють в соус суші цілком, кладуть в рот і заїдають маринованим імбиром. Насправді поїдання суші - набагато більш делікатний процес, і робиться це трохи інакше.

По-перше, мачати суші в соус повністю невірно. Рис для суші готують з додаванням оцту, юдзу, міріна та інших інгредієнтів в залежності від рецепту, тому рис для суші виходить особливим і не вимагає додаткових заправок. Соєвий соус повністю перекриває смак рису, тому в нього можна акуратно вмочити тільки невелику частину сирої риби, яка сама по собі більш прісна.

По-друге, васабі подають до страви не стільки для гостроти, скільки в якості антисептика - суші готують з сирою рибою, і, щоб убезпечити себе від бактерій, можна продезинфікувати продукт за допомогою васабі. Правильно додавати трохи васабі безпосередньо на рибу, використовуючи палички.

По-третє, імбир подається до суші для того, щоб освіжити смакові рецептори перед наступною ставою, а не для того, щоб додати суші гостроти.

Їжте суші паличками

Традиційно японські страви слід їсти паличками для їжі. Спочатку це може здатися важким випробуванням, але вам потрібно трохи попрактикуватися, і ви швидко навчитеся правильно ними управляти. 

Зверніть увагу, що дуже не елегантно наколювати суші на одну з паличок. Для багатьох любителів японської або близькосхідної кухні така поведінка є образливою, і навіть невдалі спроби поїсти паличками для їжі, безумовно, отримають набагато більше схвалення.

Не можете використовувати палички? Їжте пальцями

Вам не хочеться вчитися їсти паличками для їжі? В цьому випадку відмовтеся від столових приладів і використовуйте свої пальці. Таким чином, ви можете їсти багато видів суші, таких як маки і нігірі.

Однак це заборонено у випадку з сашимі, а також коли суші подаються на одній тарілці для кількох людей. Тоді ви повинні використовувати палички для їжі.