Вибираємо наповнювач для ковдри

Щоб забезпечити комфортний, тривалий і здоровий сон, необхідно вибрати правильні постільні приналежності, зокрема ковдру.

У сьогоднішній статті ви дізнаєтеся, які головні особливості в собі таїть кожен наповнювач, які переваги і недоліки є у матеріалів для наповнення ковдр, а на сайті https://mirson.ua/ ви зможете вигідно придбати найвищої якості ковдри, подушки, постільну білизну від кращих виробників. 

Овеча вовна

Такі ковдри відрізняються вигідною вартістю в порівнянні з верблюжим або пташиним пухом, при цьому вони тривалий час зберігають тепло. Багато хто використовує таку шерсть в якості профілактики та навіть комплексного лікування остеохондрозу і м'язового болю. Зниження больових відчуттів відбувається завдяки ланоліну в порожнині вовняних ниток.

Більш того, овчина вбирає вологу і добре випаровує її, тому навіть при простудних захворюваннях, коли людина сильно потіє, вона не замерзне під таким виробом. Також хороша повітропроникність створює оптимальну температуру під виробом і не перегріває тіло.

Шерсть не накопичує статичної електрики, тому ви можете комфортно спати і не боятися розрядів струму, навіть якщо дуже любите повозитися в ліжку.

Однак, овеча шерсть має і свої недоліки: велика вага, алергенність (при алергічних захворюваннях, появі висипу і подразнень після контакту з тваринами або вовняними виробами, краще відмовитися від покупки ковдри з овечої вовни). Також для продовження терміну служби така ковдра потребуватиме складного догляду. Її не можна прати ні машинним пранням, ні в ручну. Дозволена тільки поверхнева хімчистка.

Пташиний пух

Це відмінний наповнювач для ковдри з якісною структурою і природним походженням, проте, ціна такого виробу буде вище, ніж вовняних ковдр.

Пташиний пух вважається найлегшим матеріалів з усіх наповнювачів природного походження. Це досить пружний матеріал. При будь-яких діях, він не втрачає свою форму. Пухова ковдра відрізняється тривалим терміном служби, за статистикою такий виріб прослужить вам більше 20 років.

При використанні пухової ковдри пам'ятайте про її недостатній вологообмін. Не зберігайте її в місцях підвищеної вологісті повітря і часто провітрюйте на свіжому повітрі. При усмоктуванні понад 45% вологи, гусячий пух не випаровується і починає відволожуватися.

Одним з мінусів гусячого пуху є низька стійкість до кліщів, тому його необхідно регулярно обробляти. У пусі накопичується безліч пилових кліщів при недостатній обробці, що може викликати алергічні реакції.

Верблюжа вовна

Відрізняється неперевершеною довговічністю: при правильному догляді верблюжа ковдра здатна прослужити більше 30 років.

Структура ниток верблюжої вовни відрізняється підвищеною пружністю, через що ковдра не згортається при тривалому зберіганні в згорнутому вигляді. Завдяки порожнистій вовні, всередині якої присутнє тільки повітря, виріб вважається одним з найтепліших, більш того, такий виріб має малу вагу.

Мінуси такого ковдри: алергенність, колючість (якщо шерсть зібрана з дорослих тварин) і висока ціна.

Поліестер

Цей синтетичний наповнювач недавно став популярним, але швидко завоював серця багатьох користувачів. Адже він досить теплий і довговічний. Це виріб можна прати в машинці-автомат на делікатному режимі. Виріб утримує тепло, але погано вбирає вологу. Дуже добре підходить людям з алергічними реакціями і маленьким дітям, так як вони не накопичує пилових кліщів і інших патогенних мікроорганізмів.

Однак, пам'ятайте, синтетика накопичує статичну електрику, що може викликати роздратування на дуже чутливій шкірі.

Бамбук

Всі бачили в магазинах такі ковдри з химерними пандами, зображеними на чохлі. Такі вироби виготовляються з регенерованої целюлози з стебел бамбука - повністю рослинного матеріалу.

Бамбукові ковдри не електризується і не накопичують хвороботворних мікроорганізмів, що робить їх гіпоалергенними. Таким ковдрою зручно користуватися і влітку, і взимку.

недоліки:

  • короткий термін служби (втрачає форму після 3 сезонів);
  • недостатній вологообмін.

Бавовна

Ви думаєте, що бавовняні ковдри виготовляють з недовговічної вати? Це не так. Вже давно волокна вати змінюють за допомогою сучасної обробки на виробництвах. Так колись недовговічна вата перетворилася в волокна з високим рівнем теплообміну і тривалим терміном експлуатації.

До переваг цього виробу відноситься невисока вартість і теплоємність. Бавовняний матеріал вважається одним з найтепліших. Виріб повністю гіпоалергенний і не викликає подразнень і свербіння.

Але у цього матеріалу є і мінуси: велику вагу (двоспальне ковдру важить близько трьох кілограмів), слабкий вологообмін (при достатньому вбиранні вологи, вони не випаровує її).