Як отримати житло своєї мрії

Власників приватних будинків або котеджів вважають щасливими людьми. У них є свій двір, свобода і роздолля. Через ці причини багато хто мріє переїхати з квартири у власний будинок, який нині за рівнем комфорту нічим не поступається квартирі.

Проте покупка готового будинку в багатьох випадках недоцільна. Тому найчастіше вибирають проектування та зведення індивідуального будинку, що є більш практичним варіантом.

Проєкт майбутнього будинку

Перед тим, як звести нову будівлю, фахівці складають проект. Замовити його можна на сайті компанії DOM4M. Це не просто схема майбутнього будинку, тут вказано всі приміщення, комунікації і навіть передбачено матеріали, з яких його буде побудовано. Детальний кошторис допомагає замовнику та будівельній компанії зрозуміти, які потрібно внести зміни, скільки буде потрібно матеріалів й грошових коштів на будівництво, які удосконалення необхідно буде передбачити.

Адже дуже часто при будівництві власники стикаються з тим, що кількість розеток в будинку недостатня або ванну кімнату варто було б розташувати в іншому крилі. Усі ці нюанси, аж до внутрішнього оздоблення приміщень, можна заздалегідь продумати і побачити на проекті будинку. Таким чином, при завершенні будівельних робіт перед власником постане дійсно будинок його мрії.

Зазвичай у майбутньому проекті вказують наступне:

  • планування кімнат;
  • технічні приміщення;
  • електромережа;
  • сантехніка;
  • каналізація;
  • водостічні системи;
  • покрівля.

Основною особливістю проектів будинків або котеджів є швидке виконання креслень і супутньої документації, необхідної для початку будівельних робіт, що дозволить в короткі терміни приступити до здійснення мрії — побудови індивідуального житла.

Який будинок вибрати

Це питання виникає у всіх майбутніх власників будинків і котеджів. Від вибору будинку залежить вартість, при цьому багато матеріалів мають свої особливості. Найбільш розповсюджені наступні варіанти.

  1. З цегли. Такі будинки можуть стояти століттями, але їх вартість досить висока. При цьому ті, хто має можливість побудувати таке житло, не відмовляються від цегли на користь іншого матеріалу.
  2. Із дерева. Дерев’яний будинок відрізняється екологічністю. У ньому підтримується оптимальна температура в літній та зимовий час, а красивий вигляд натурального дерева діє сприятливо з психологічної точки зору.
  3. Із газобетонних блоків. Вони є золотою серединою і коштують дешевше цегли. При цьому будинок виходить міцним, а невелика вага дозволяє заощадити на фундаменті.