Ознака якості і ексклюзивності: чим авторська кухня відрізняється від звичайної?

Напевно кожен з нас хоч раз у житті чув таке словосполучення, як «авторська кухня». Сенс його не зовсім зрозумілий з першого погляду.

Як же получається хороша авторська страва? Тут, звичайно ж, є свої секрети, які зазвичай, не розголошуються. Втім, це не так важливо, головне насолодитися смаком, ось для прикладу, ресторан Les в Одесі, про який ви дізнаєтесь на сайті https://lesgreenlounge.com.ua/uk/, саме тут ви зможете замовити вишукані страви японської, італійської, європейської та одеської кухні, які точно вас здивують своєю гастрономічною досконалістю, причому вартість такої насолоди цілком доступна!

А загалом, що значить - авторська? Чи означає це, що приготувати страву такої кухні може тільки якийсь конкретний кухар, і вона виключно смачна? Чим «авторська» страва відрізняється від «страви від шеф-кухаря»? На ці і багато інших питань є цілком конкретні відповіді.

Авторська кухня - мистецтво чи обман?

Традиція робити «авторські страви» народилася в старій Європі. Коли вона дійшла до сучасної території колишнього СРСР, багато хто зрозумів ідею неправильно і стали називати так будь-які страви, яких більше ні в кого немає. Результати диких експериментів зіпсували не один вечір, багато горе-кухарів прогоріли на цьому, а репутація такого терміна, як «авторська кухня» була злегка зіпсована.

Зашкодило їй і те, що багато так званих ресторанів авторської кухні стали називати авторськими ті страви, яких просто не було в їхньому місті раніше. Інакше кажучи, так стали називати будь-які нові страви, які в інших місцях цілком звичайні.

Часто кухар під час приготування звичайної страви вирішує змінити підхід, в результаті чого виходить щось свіже, яскраве, смачне. Авторська страва - це завжди результат експерименту, але людям не можна згодовувати результати невдалих експериментів і брати за це гроші, тому що такий підхід - звичайне шахрайство і до авторської кухні відношення не має.

Цього ніяк не скажеш про кафе Les Green Lounge, звичайно ж тут експериментують, і це гідно оцінюють численні відвідувачі, багато з яких після першого ж візиту стають постійними гостями цього затишного місця в Таїрово. І це не дивно, адже, для прикладу, заради такої чудової неймовірно смачної страви як іспанський Хоспер, варто їхати навіть на інший кінець міста!

До речі, всі європейські ресторани, відмічені мішленівських зірками, складають свої меню виключно з авторських страв. Зірки дістаються ресторанам завдяки кулінарному генію шеф-кухаря, він же може потім забрати з собою зірку в інший ресторан.

Трохи про таке поняття, як «страва від шеф-кухаря»: така страва завжди є авторською, але права на неї найчастіше належать конкретному ресторану, тобто ніде більше її спробувати не можна.

Ресторан Les - найсмачніші авторські страви Одесі

Наші кухарі дійсно намагаються здивувати відвідувачів, а тому в ресторані авторської кухні Les є справжні авторські страви з чудовим смаком, які надовго запам'ятаються вам. Окрім того, вас потішить релаксуюча атмосфера під під приємну живу музику, а ваші дітки весело і захоплююче проведуть час у дитячій кімнаті під наглядом турботливої няні.  

А замовити столик в нашому ресторані, щоб насолодитися вишуканою неперевершеною авторською кухнею, і просто поспілкуватися з друзями, провести з ними гарно час можна прямо у нас на сайті lesgreenlounge.com.ua.