Як вибрати джин

Джин — міцний англійський напій із специфічним сухим смаком і насиченим ялівцево-пряним ароматом.

Як вибрати джин

Джин — міцний англійський напій із специфічним сухим смаком і насиченим ялівцево-пряним ароматом. На його основі роблять цікаві коктейлі. В чистому вигляді напій подають перед трапезою як аперитив або в якості діжестива. У джину безліч прихильників по всьому світу, в Україні їх кількість постійно зростає.

603c9f7320d77.jpg

Де купити джин

Джин досить специфічний, тому знайти оригінальний напій в супермаркеті буде складно. Хороший вибір покупцеві можуть запропонувати спеціалізовані алкомаркети і фрі шопы в міжнародних аеропортах. Саме до перших відноситься інтернет-магазин Vintage, а також мережа однойменних алкомаркетів в Дніпрі і Харкові. Тут покупці зможуть придбай якісний джин, а також інші алкогольні напої зі всього світу. Весь товар ліцензований і доставлений безпосередньо від виробника.

Міцність

При купівлі джину зверніть увагу на міцність напою. Цей параметр безпосередньо залежить від технології і країни виробництва. Ірландські і деякі англійські сорти досить міцні, склад алкоголю в пляшці може досягати 48%. Німецькі, японські і голландські м'якші – від 37 до 43%.

Склад

Обов'язково зверніть увагу на склад напою, особливо якщо у вас є харчова алергія. У джин часто додають різні спеції – коріандр, корицю, імбир, кардамон і навіть цедру цитрусових. Якщо вам не зрозумілий який-небудь інгредієнт, зверніться по допомогу до консультанта або продавця.

Так, в інтернет-магазині Вінтаж працюють професійні сомельє. Покупець може у будь-який момент звернутися за безкоштовною консультацією і поставити усі питання, що виникли в процесі вибору.

603c9f82713c8.png

Колір

Прийнято вважати, що джин – прозора рідина. Насправді це не зовсім вірно. Окрім безбарвних напоїв існують яскраво-помаранчеві і бурштинові. Останні отримують свій колір від спецій і ягід, з якими їх витримують в дубових діжках.

Смак

Смак, як і міцність, залежить від країни виробництва. Англійці виготовляють сухий напій з «металевим» присмаком і довгим пряним післясмаком. Голландський джин м'якіший і солодший. Японські виробники пропонують напої з фруктово-ягідним відтінками смаку. В ірландському і шотландському джині відчуваються нотки цитрусових і трав, а в довгому м’якому післясмаку переважають прянощі.

Вид

Існує два види джину:

  • Сухий – чистий напій, в якому відсутні будь-які добавки, в тому числі, цукор.
  • Ароматизований – джин з цукром і ароматизаторами.

У другому випадку якісний напій може містити тільки натуральні добавки, тобто спеції, ягоди, цитрусові і так далі.

Тара

Джин продається в скляних або зроблених із спеціального пластика пляшках. Обов'язково зверніть увагу на цілісність і зовнішній вигляд етикетки. Вона має бути добре віддрукована. Якщо ви плануйте купити джин в подарунок, потурбуйтеся про упаковку.

В інтернет-магазині Vintage ви можете додатково замовити красиву коробку або подарунковий пакет. Навіть якщо ви знаходитеся в іншому місті, вам не доведеться піклуватися про пересилку. Джин буде доставлений у будь-який населений пункт України впродовж 2-3 днів.