Важливі нюанси замовлення кейтерінгу

Сьогодні зовсім не обов'язково самостійно займатися підготовкою до якого-небудь урочистого заходу. Можна поберегти нерви для важливого дня, і доручити підготовку весілля, ювілею або корпоративу професіоналам.

Замовити кейтеринг на захід так, щоб всі були задоволені, завдання непросте. Як не потрапити в халепу і грамотно все спланувати, розповідають експерти, а на сайті https://dom-catering.com.ua ви дізнаєтесь про київську компанію "Дом Кейтеринга", якій під силу організувати виїздне міроприємство будь-якого формату на найвищому рівні. 

Як розрахувати кількість їжі

Як правило, необхідна кількість їжі розраховується з декількох чинників: кількість гостей, формат заходу (банкет або фуршет), вид заходу (весілля, презентація, корпоратив), час тривалості свята. У хорошого кейтерінгу є досвід в проведенні різних заходів, і, виходячи зі свого досвіду, грамотний менеджер може скласти оптимальне меню.

Крім того, уникнути браку їжі допоможе наступне: якщо ви плануєте подавати гаряче на фуршеті, то це 3-5 закусок на кожного гостя. Фуршет складається виключно з апетайзерів (закуска, що тамує перший голод), їх повинно бути не менше 10 на людину. Деякі компанії пропонують вже готові сети з розрахунку на кожного гостя. І одна справа, якщо захід проходить днем, а інша - якщо ввечері після роботи, коли люди найчастіше приходять голодними. Хороший менеджер все це врахує.

Тонкощі і нюанси

Всі нюанси, пов'язані з алергіками, вегетаріанцями, людьми, які не їдять свинину або їдять тільки кошерну або халяльную їжу, обговорюються на етапі узгодження меню. Їжа на фуршетних столах підписується, а також офіціанти розповідають гостям про страви і їх особливості.

Головне, щоб замовник заздалегідь теж дізнався у запрошених про ці, здавалося б, дрібниці, які можуть сильно зіпсувати враження від свята. Гості можуть подумати, що їх побажання не врахували.

Важливі дрібниці

Замовник повинен враховувати моменти, пов'язані з доставкою (якщо захід проходить за містом, то це викликає додаткові витрати). Також додаткові витрати можуть виникнути, якщо можуть знадобитися нестандартні меблі: дивани, пуфи і так далі. Також за додаткову плату можуть бути надані ведучий, світлове та музичне обладнання.

Такі речі, як столи для їжі, текстиль, посуд, персонал, логістика, включаються в комерційну пропозицію на етапі узгодження. Про все це ви повинні поговорити з менеджером. Якщо у вас не фуршет, а люди сидять за столом, майте на увазі, що на 8-12 чоловік знадобиться один офіціант.

Зустріч з менеджером

Як правило, кейтеринг - це індивідуальна послуга, тому по кожному заходу працює свій менеджер, який веде замовника від початку і до самого кінця. На етапі, коли меню погоджено, підключається ще банкетний менеджер, який зустрічається з замовником на майданчику і обговорює деталі. Наприклад, час прибуття і процес накриття столів. Фірма, що давно працює в цьому бізнесі, знає, як зробити так, щоб ваші гості не прийшли до порожніх столів.

Є бажання, але немає можливості

Бувають, звичайно, моменти, коли бюджет замовника не збігається з бажаннями, тоді потрібно знайти вихід, який влаштує всіх. Наприклад, необхідно підготувати дуже ситне меню на невеликий бюджет. В цьому випадку є сенс трохи спростити меню, відмовившись від дорогих страв, і запропонувати більш зрозумілі і ситні позиції. При цьому, як правило, не страждає оформлення, а гості будуть нагодовані.

Не втратити час

Залежно від заходу підготовка займає від 2 до 12 годин. Кейтеринг завжди приїжджає заздалегідь, прогнозуючи час з запасом, так як необхідний час на установку меблів, сервіровку столів і так далі.

Дегустаційний сет

Що стосується смаку і свіжості, то це першорядне завдання кейтерингу. Перед тим як почати роботу з компанією, можна переконатися в якості продукції, замовивши дегустацію.

Дегустаційні сети, як правило, є безкоштовними, саму дегустацію проводять в затишному шоу-румі або привозять до вас в офіс. Інший раз дегустація включається у вартість замовлення.