Навіщо бізнесу відеореклама на YouTube

Відеореклама - це один з основних трендів digital-маркетингу останніх років. Але багато рекламодавців до сих пір вважають, що реклама на YouTube їм не підходить, вона надто дорога у виробництві і неефективна для вирішення performance-завдань.
відеореклама на YouTube

З цього матеріалу ви дізнаєтеся, як насправді працює відеореклама, навіщо вона потрібна бізнесу, а на сайті https://www.adwservice.com.ua/nastrojka-videoreklamy-google-adwords представлена детальна інструкція як її правильно настроювати s запускати, щоб отримати максимальний результат. 

Трохи про YouTube в цифрах

YouTube - один з найбільших майданчиків за охопленням в світі. Охоплення в нашій країні становить 83% населення у віці від 18 до 44 років. При цьому більшу частину аудиторії складають активні платоспроможні користувачі із середнім і вище середнього доходом у віці від 25 до 44 років.

Щодня на майданчик заливають тисячі відеороликів різних тематик, які споживаються вашою цільовою аудиторією. Багато блогерів і YouTube-канали включають монетизацію роликів, що дає шанс бізнесу інтегрувати свою рекламу через рекламну систему Google Ads.

YouTube для вирішення performance-задач

Більшість представників малого та середнього бізнесу використовують онлайн-рекламу тільки з метою залучення конверсійного трафіку тут і зараз для швидкого повернення інвестицій. Тому в першу чергу рекламодавці використовують досить обмежений інструментарій:

  • ремаркетинг на аудиторію свого сайту або по базі клієнтів;
  • пошукову рекламу по комерційним запитам;
  • рекламну мережу Google по найбільш цільовим таргетинг;
  • таргетовану рекламу в Facebook, Instagram і інших соцмереж.

Відеорекламу ж прийнято вважати виключно медійним форматом, який варто використовувати тільки в брендових цілях, але ця думка помилкова.

Перевага реклами на YouTube полягає в тому, що її можна запустити за допомогою Google Ads, що, в свою чергу, відкриває широкі можливості щодо вибору performance-стратегій і точних таргетинг на цільову аудиторію.

Запускаючи платну рекламу на YouTube для залучення конверсійного трафіку, рекламодавець може помітити і медійний ефект у вигляді підвищення впізнаваності і ймовірності вибору бренду або продукту. Виходить своєрідна синергія brand-performance.

Безперечними плюсами запуску відеореклами через Google Ads є:

  • мінімальний поріг входу (ролик можна зняти і змонтувати хоч на смартфоні);
  • персоналізація під різні сегменти цільової аудиторії;
  • контроль частоти показів роликів по показам і результатам пошуку;
  • і один з найважливіших - детальна аналітика для оптимізації.

Що і як запускати

На YouTube є два основні формати, доступних для розміщення через Google Ads: банерна і відеореклама.

Банерна реклама по суті нічим не відрізняється від звичайної реклами в Медійній мережі, де YouTube є однією з майданчиків. Рекламодавець може націлюватися на аудиторію за тематичними або аудиторних характеристикам, а система самостійно покаже банер потрібного користувачеві в потрібний момент часу.

Крім того, якщо вам цікава аудиторія певних YouTube-каналів, можна показувати рекламу тільки на них, якщо блогер включив монетизацію. Для прикладу: експерт з підбору автомобілів може показувати банери на обраних каналах (або навіть роликах) про автомобільну тематику.

Вибравши в якості таргетингу канал або ролик, у вас є можливість зробити ще більш персоналізовані креативи та спецпропозиції. Таргетинг на канали дозволяє безпечно зайти з рекламою в відеоролики лідерів думок на YouTube з оплатою за кліки і докладної аналітикою.