Що потрібно знати про лазерне шліфування обличчя

Цю процедуру вважають однією з найбільш травматичних, але її омолоджуючий ефект є вражаючим. Лазерний глибокий пілінг (шліфування) дозволяє значно омолодити шкіру обличчя і позбутися від безлічі поверхневих дефектів.

На шкіру впливає розсіяний промінь лазера. Глибину проникнення лазера в шкіру і інтенсивність випромінювання регулюють залежно від виду пілінгу: поверхневого, серединного або глибокого. При глибокому пілінгу лазер проникає в тканини на 100-150 мкм. Руйнується дерма і базальнамембрана шкірного покриву.

Промінь випаровує верхній шар шкіри. Організм починає мобілізовувати весь свій ресурс для її відновлення. Відбувається прискорене і посилене ділення клітин. В результаті з'являється шар молодий оновленої шкіри.

В основному глибокий пілінг рекомендують пацієнтам, якщо на шкірі помітні явні ознаки старіння. Слід зазначити, що проводиться тільки в косметологічних салонах досвідченими фахівцями, тут ви дізнаєтесь про клініку "Genesis", де успіщно практикують лазерне шліфування, а також інші найефективніші процедури медичної косметології. 

Результат пілінгу

Мета лазерного глибинного пілінгу - запустити процес омолодження шкіри. Після відновного періоду досягається наступний результат:

  • відбувається оновлення епідермісу: шкіра стає гладкою;
  • виробляється посилено колаген: це робить шкіру еластичною і підтягнутою;
  • зникають шрами і розтяжки;
  • відбувається перерозподіл меланіну: освітлюються пігментні плями;
  • зменшується судинна сітка на шкірі.

Пацієнти, які бажають позбутися від небажаних татуювань, можуть зробити це за допомогою глибокого лазерного пілінгу. Також процедуру роблять для корекції губ, брів, повік.

Ускладнення

Пілінг не є болючою процедурою. Виконується він під місцевою анестезією: на шкіру наносять анестетик. Косметологи знайомлять пацієнтів з прогнозованими ускладненнями. Чого чекати після пілінгу?

  • шкіра червоніє, як при сонячному опіку;
  • відбувається зневоднення шкіри: у пацієнта відчуття стягнутості на обличчі;
  • спостерігається сильна набряклість;
  • на 3 день шкіра починає лущитися: косметологи стверджують, що процес припиниться через тиждень;
  • шкірний покрив темніє, це проходить через місяць.

Якщо шкіра чутлива, то після процедури може різко вироблятися меланін: з'являється гіперпігментація. Косметологи кажуть, що процес в деяких випадках триває тривалий час, до року. У деяких пацієнтів піднімається температура тіла.

До непрогнозованих ускладнень відноситься алергічна реакція на певний склад речовини, який використовується при пілінг. В такому випадку процедуру негайно припиняють.

Реабілітаційний період

Косметологи радять робити шліфування лазером в період відпустки, щоб якомога менше виходити з дому. Шкіра після процедури чутлива до УФ-променів, до високих і низьких температур, сприйнятлива до інфекцій.

Що необхідно робити в період відновлення шкірного покриву? На обличчя накладають холодний компрес не більше ніж на 5 хв.
Наносять крем з антисептиком та антибіотиком, і використовують гелі для зволоження. Також необхідно дотримуватися питного режиму.

Після лазерної шліфовки не рекомендують доторкатися до обличчя, вмиватися. Під час реабілітації шкіри використовують якомога менше декоративної косметики. При виході з приміщення наносять на обличчя сонцезахисний крем.

Не рекомендується знімати відшаровувані ділянки шкіри. Вони повинні від'єднатися самостійно. В іншому випадку можна пошкодити молоду шкіру. Реабілітація триває до 7-8 місяців. Омолоджуючий ефект - 5-7 років.