5 міфів, що заважають купити iPhone 11

Ми зараз поговоримо не стільки про нові iPhone 11, скільки про те, чому цілий ряд споживачів не віддає свою перевагу смартфонам Apple. Основна думка полягає в тому, що будь-яка техніка з часом стає більш зручною, і саме Apple в цьому сенсі попереду всієї планетию.

Нижче розповімо про 5 міфів, які до сих пір згубно впливають на уми деяких потенційних покупців iPhone. 

Міф 1 - iPhone зроблені для обмежених людей, які не здатні впоратися з просунутими настройками

Зрозуміло це повна нісенітниця. Хоча б тому, що більшість налаштувань Android, якими так пишаються його апологети, майже ніколи і ніким не використовуються. Зізнайтеся чесно, як часто ви відчували необхідність в цих опціях? 

Apple же, навпаки, прагне не перевантажувати користувачів тим, що їм знадобиться, дай бог, раз в п'ятирічку. І деякі приймають це за позбавлення якихось нібито привілеїв, але в дійсності «яблучні» розробники просто не бачать сенсу в зайвих кнопочках UI.

Міф 2 - Apple прив'язує користувача до своїх форматів, нав'язує сервіси

Вельми спірне твердження, що бере свій початок від ранніх версій iTunes, коли музику неможливо було копіювати і зберігати навіть на настільних Mac, і її впровадження в фонотеку вимагало обов'язкового перенесення даних через програму. Сьогодні ця претензія вже неактуальна, і мультимедійні файли легко копіюються, видаляються і переносяться вручну. А скачана з Інтернету музика навіть легко впроваджується в фонотеку.

Що ж до власних форматів, то відносно недавно з'явилися HEIC і HEVC, котрі спокійно і швидко конвертуються в звичні png / jpg або mpg / avi.

Сервіси Apple, зокрема, iCloud це річ цілком добровільна. Хочеш - використовуй, хочеш - ні.

Міф 3 - технології Apple більш відсталі, ніж ті, які використовують «китайці»

Звичайно ж на тлі багатоб'єктівних, багатоядерних, багатомегапіксельних смартфонів від інших виробників, пристрої Apple здаються такими, що, м'яко кажучи, злегка затрималися в розвитку.

Однак насправді це дуже велика помилка. І ось чому: на відміну від гонки китайсько-корейських магнатів, які прагнуть переплюнути якщо не «яблучників», то вже точно один одного, хлопці з Купертино орієнтуються на свою цільову аудиторію, і яскравим прикладом є iphone 11 pro max бу. Збираючи і аналізуючи feedback як від фанатів, так і від хейтерів, розробники знаходять оптимальні рішення для майбутніх пристроїв, щоб знайти золоту середину. Тобто, мова йде про задоволення споживчого попиту, а не про технологічну війну корпорацій, яку регулярно влаштовують азіатські виробники.

Хороший приклад - впровадження e-SIM в якості основної на території США (де таку можливість надають базові провайдери стільникового зв'язку), і резервну фізичну карту для використання в країнах, де американська зв'язок не працює. При цьому азіатські iPhone, що продаються в КНР, оснащені двома слотами для фізичних SIM-карт, так як підтримка e-SIM в цьому регіоні ще не розвинена належним чином.

Повертаючись до об'єктивів і мегапікселів, варто відзначити, що затребуваність таких опцій як Zoom-in, портретний режим і ширококутна зйомка таки знайшла відгук в останніх iPhone. А ось пекельні павукоподібні п'ятикамерні Nokia, чесно кажучи, стануть в нагоді далеко не всім, а точніше - мало кому знадобляться. Причина появи цих візуальних монстрів в тому, що Nokia це вже, м'яко кажучи, не зовсім Nokia, а точніше вже зовсім не Nokia! Вгадайте-но, хто купив цю торгову марку?

Міф 4 - пристрої Apple мало з чим сумісні

Олдскульні айтішники ще згадують широкий незграбний роз'єм iPod, котрий перекочував потім і в iPhone. І, так, він не був сумісний більше ні з чим. Правда, ось невдача, виробники аксесуарів наштампували божевільну кількість периферії, куди можна було вставити цей страшний штекер. І деякі, ви не повірите, до сих пір використовуються!

Lighting також продовжив «славну» традицію пропрієтарних конекторів, і, хоча багато таємно сподівалися, що USB Type C змінить його хоча б в новій 11-серії, але немає! Однак ж цей формат, Type C, цілком прижився в MacBook, а дратував багатьох єдиний роз'єм (як для зарядки, так і для периферії) MacBook 12 помер разом з цією тупиковою гілкою ноутбуків Apple. Що знову ж приводить нас до висновку, що компанія враховує зауваження і вчиться на своїх помилках.

І як тут не згадати яблучну периферію: клавіатури, миші і гарнітури, які чудово працюють з будь-якими ПК. А ще Apple Cinema Display, Air Port, в загальному, все, що зроблено в якості пристроїв введення та виведення годиться і для іншої екосистеми.

Зворотна сумісність також на висоті: до комп'ютерів Mac без проблем підключається все, що має стандартні інтерфейси і стандартні драйвери. А iPhone відмінно працює не тільки з рідними Bluetooth-навушниками, але і з цілим рядом інших гарнітур, таких як Sony, Samsung, LG, Jabra і т.д.

Міф 5 - міграція зі старого iPhone на новий це складно, довго і втомливо

В цьому місці я знову згадаю про прогрес, який, як відомо, не стоїть на місці. Ще кілька років тому міграція між будь-якими (це важливо) смартфонами могла зайняти години. І iPhone в тому числі. Навіть маючи повну резервну копію в iTunes, «щасливому» користувачеві потрібно заново згадувати паролі у всіх програмах, налаштовувати інтерфейс нового смартфона, намагатися зрозуміти куди пропали відсутні файли з додатків.

Сьогодні процес міграції це, фактично, клонування вмісту старого iPhone з повним відновленням на новому. Зберігається все: паролі месенджерів, історія листувань, настройки робочих столів. Виняток становлять лише критично важливі для особистих фінансів компоненти, такі як банківські програми і Wallet, де платіжні картки для Apple Pay вимагають прив'язки заново. Але тут вже нічого не вдієш: безпека понад усе. Ви ж не хочете одного разу залишитися без грошей, правда?