Як вибрати гребінець для волосся

На ринку представлено безліч гребінців — на будь-який смак і колір. Підібрати інструмент, який підходить саме для вашого волосся — необхідна умова для підтримки його краси.

На сайті https://shine-bright.com.ua/tangle-teezer представлено широкий вибір гребінців та щіток виробництва британської компанії Tangle Teezer.

Проте як не загубитися в різноманітті гребінців і вибрати «той самий»? Варто враховувати такі фактори, як:

  • довжина волосся;
  • текстура;
  • густота.

Чим же відрізняються гребінці і як вони впливають на зовнішній вигляд волосся?

Вибір щетини

У гребінцях зазвичай використовуються наступні види щетини:

  • натуральна;
  • синтетична;
  • комбінована.

Натуральна щетина дикого кабана — найбільш популярна, і не без причини. Вона делікатно розчісує пасма, запобігаючи їх ламкості, що особливо актуально для тонкого і ослабленого волосся. Від таких гребінців локони стають блискучими, завдяки природному рівномірному зволоженню.

Альтернативою є  гребінець з синтетичною термостійкою щетиною із нейлону. Він краще розплутуватиме волосся і тонізуватиме шкіру голови. Якщо ваші локони люблять сплутуватися у вузли, то гребінець з рідкими синтетичними зубчиками — це те, що вам потрібно! Як правило, це найкращий вибір для густий шевелюри.

Гребінці зі змішаною щетиною поєднують переваги обох видів і пасують до більшості типів волосся.

Розташування зубців

Гребінець з рідкими зубцями — ідеальний варіант для кучерявого волосся, оскільки він делікатно розплутує локони, зберігаючи їх форму. Можна підібрати гребінець зі спеціальними зубцями, які легко ковзають по пасмам, не пошкоджуючи навіть мокре волосся. Також вони відмінно підходять для рівномірного розподілу незмивною кондиціонера, який підтримує локони зволоженими протягом всього дня.

Круглі щітки для укладання

Круглі щітки чудово підходять для сушіння волосся феном і допомагають добитися салонного ефекту в домашніх умовах. Чим довші ваші локони, тим об’ємнішим повинен бути гребінець. Моделі діаметром 53 мм — найкращий вибір для довгого волосся.

Керамічні круглі щітки нагріваються під час сушки феном і набувають функціоналу щипців для завивки, що значно скорочує час укладання. Чим тонший такий гребінець, тим дрібнішими вийдуть завитки.

Класичний масажний гребінець

Щоб зменшити наелектризованість, зверніться до масажного гребінця. Жінки з довгим прямим волоссям особливо виграють від його розгладжувальних властивостей та масажного ефекту.

Деякі масажні гребінці оснащені спеціальними гумовими подушечками, які зменшують пухнастість волосинок, що стане в пригоді при укладанні кучерявого волосся.